Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Prestrelka v Paríži v cieli poslednej etapy Tour de France. Auto vrazilo do bariéry
Zdielať na

Prestrelka v Paríži v cieli poslednej etapy Tour de France. Auto vrazilo do bariéry

PARÍŽ / Policajti v Paríži v nedeľu ráno strieľali na auto, ktoré sa snažilo preraziť bezpečnostnú bariéru postavenú pred záverečnou etapou cyklistických pretekov Tour de France. O incidente informovali zahraničné médiá.

Podľa informácií francúzskych médií neznámy vodič narazil okolo ôsmej ráno v blízkosti bulváru Champs Elysées do jedného z áut a začal unikať v snahe vyhnúť sa policajtom, ktorí sú na mieste pred poslednou etapou cyklistického preteku Tour de France rozmiestnení. 

Vodič si to následne namieril na námestie Svornosti, kde narazil do bezpečnostnej bariéry. Policajti na auto niekoľkokrát vystrelili, aby ho zastavili.

Pri incidente sa nikto nezranil, píše Le Parisien. Ako píše agentúra AP, auto aj s výtržníkmi, ktorí boli podľa informácií agentúry dvaja, uniklo.

Nejde o terorizmus

Policajti ale o terorizme nehovoria. "Je to drobný incident. Nebol namierený proti Tour de France, nie je to terorizmus. Len neuposlúchli výzvu polície, čo sa za deň stane veľakrát," cituje agentúra Reuters jedného z policajtov.

Vo finiši na Champs Elysées organizátori očakávajú státisíce divákov.

Bezpečnostné opatrenia sú pred poslednou etapou pretekov preto významné. 

V cieli poslednej etapy Tour de France sa v deň závodu strieľalo. Pozrite si reportáž: