Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obžaloba: Pistorius vedel, na koho strieľa!
Zdielať na

Obžaloba: Pistorius vedel, na koho strieľa!

PRETÓRIA / Streľbe v dome juhoafrického telesne postihnutého atléta Oscara Pistoriusa predchádzala hádka medzi ním a jeho obeťou - priateľkou Reevou Steenkampovou.

V tretí deň krížového výsluchu obžalovaného to na súde v Pretórii povedal hlavný prokurátor Gerrie Nel. Olympionik a paralympionik sedel v piatok na lavici svedkov piaty deň za sebou. Čeliť musel verzii udalostí, ako ich podala obžaloba.

"Stála za dverami toalety a rozprávala sa s vami, keď ste ju zastrelili," povedal Nel a hádku označil za jediný logický dôvod, prečo žena za dverami stála. "To nie je pravda," oponoval Pistorius držiac sa svojho príbehu o votrelcovi v dome. Vraj cez dvere kričal na domnelého zlodeja, na čo Nel odpovedal, že v tom prípade by Steenkampová vyšla von, nečakala by za dverami.

Pistorius dostal otázku, prečo sa pred útokom pištoľou nepresvedčil, kde sa zdržiava jeho priateľka a či je v poriadku. "Keby ste komunikovali s Reevou, mohli ste situáciu riešiť inak," pripomenul Nel. "Nebol na to čas," argumentoval obžalovaný.

Nel upozornil na ďalšiu nezrovnalosť vo výpovedi. Športovec s amputovanými dolnými končatinami tvrdil, že nepočul Reevu po prvom výstrele kričať, hoci zároveň uviedol, že mu po rane zvonilo v ušiach. "Vedeli ste, že za dverami je Reeva a vedome ste ju zastrelili," uzavrel Prokurátor. "To nie je pravda, pani sudkyňa," bránil sa Pistorius.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články