Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Všetci Slováci v Soči sú zdraví. Dorazil aj materiál
Zdielať na

Všetci Slováci v Soči sú zdraví. Dorazil aj materiál

SOČI / Hlavným výstupom nedeľňajšej pracovnej porady vedenia slovenskej výpravy na ZOH 2014 v Soči a vedúcich predstaviteľov Slovenského olympijského výboru (SOV) je skutočnosť, že transport veľkého množstva materiálu sa podarilo zvládnuť bez poškodenia či straty dôležitých vecí.

Zo Slovenska do čiernomorského letoviska v piatok okrem 74 pasažierov odletelo aj takmer 10 ton nákladu, ktorý v Soči smeroval do piatich cieľov - okrem troch olympijských dedín aj do hokejovej haly Boľšoj a Slovak Point-u v časti Adler.

Lekári slovenskej výpravy Branislav Delej (šéflekár pôsobí v horskej dedine) a Vladimír Vachalík (vytrvalostná dedina) ďalej informoval, že všetci Slováci sú zdraví a nikto nehlásil žiadne zdravotné problémy. Biatlonisti aj bežci na lyžiach v nedeľu absolvovali ďalšie tréningy na svojich tratiach, zjazdárom to znemožnilo technické zasnežovanie tratí. Do olympijského toboganu sa zatiaľ nedostali sánkari, pretože koryto môžu momentálne využívať len Rusi. Viacero slovenských športovcov zatiaľ môže trénovať len na suchu. Organizátori ZOH na každom kroku stále dokončujú či už ubytovacie kapacity, ale aj zvodidlá pri cestách či ďalšie potrebné súčasti.

V prímorskej aj horskej časti ZOH 2014 prevládalo v nedeľu slnečné počasie. Jediný problém vo vytrvalostnej olympijskej dedine, v ktorej našli prechodný domov biatlonisti aj bežci na lyžiach, sú časté hmly. "Toto je jednoducho hmlové územie. Okolo piatej tu zvyčajne sadá hmla. Všetky biatlonové súťaže sú plánované na večer, takže to tu môže spôsobiť ťažkosti. V sobotu podvečer bola taká hustá hmla, že muži pri svojom tréningu absolútne nevideli na terče. Ledva videli na niekoľko metrov," povedal tréner biatlonistiek SR Josef Obererlacher. Pôvodne mali slovenskí biatlonisti a biatlonistky trénovať v nedeľu v rôznych časoch, ale v obave z hmly radšej zvolili miešaný tréning v rovnakom čase.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články