Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Bobista Jagnešák dal sľub princovi Albertovi: Vidíme sa v Soči
Zdielať na

Bobista Jagnešák dal sľub princovi Albertovi: Vidíme sa v Soči

Zdroj: dennisport

ST. MORITZ / Slovenskí reprezentanti mali v piatok absolvovať v rámci Európskeho pohára vo švajčiarskom St. Moritzi posledné preteky v dvojboboch, v ktorých chceli zabojovať o účasť na zimných olympijských hrách v ruskom Soči. Počasie však bolo proti.

"Piatkovú súťaž zrušili pre nepriaznivé poveternostné podmienky. Sneží, v noci napadlo 40 cm nového snehu. Preteky preložili na zajtra," informoval Milan Jagnešák, ktorý v renkingu FIBT rozhodujúcom pre rozdelenie olympijských miesteniek figuruje v dvojboboch tesne pod čiarou.

V lepšej východiskovej pozícii je v štvorboboch, kde by mu aktuálne umiestnenie zaručovalo účasť na ZOH 2014. Počas víkendu sú v EP na programe ešte dve súťaže štvorbobov, v ktorých budú chcieť Slováci spečatiť kvalifikovanie do Soči. Pomôcť im k tomu majú aj nové boby.

Nový štvorbob

"Otestovali sme ich v troch tréningových jazdách. V konkurencii 30 posádok sme dosiahli dvakrát dvanásty a raz tretí čas. Verím, že chalani ´odnesú´ stroj až do prvej zákruty, síl majú na rozdávanie. Myslím si, že sú dobre pripravení aj psychicky. V tíme vládne pohoda, čo by mohla byť naša devíza pred rozhodujúcimi súbojmi. Podľa predpovede má snežiť, takže to bude pre nás poriadny boj až do konca," poznamenal 44-ročný pilot slovenských posádok.

Pôjdu na štvrtú olympiádu?

Slováci veľmi túžia po štarte pod piatimi kruhmi, bola by to ich už štvrtá účasť na najvýznamnejšom podujatí v zimných športoch. Navyše nechcú sklamať svojho priateľa - monacké knieža Alberta II. "Ide o veľa. Štyri roky od ZOH 2010 ubehli ako voda, pre mňa osobne je už o minútu dvanásť. Túžba uspieť v boji o olympiádu je obrovská. Dal som princovi Albertovi slovo, že sa vidíme v Soči, takže musím dodržať sľub," dodal s úsmevom na záver šéf Slovenského zväzu bobistov (SZB).

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK