Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kanadský mráz sedel Höflovej-Rieschovej, Vonnová sa rozbieha
Zdielať na

Kanadský mráz sedel Höflovej-Rieschovej, Vonnová sa rozbieha

LAKE LOUISE / Americká zjazdárka Lindsey Vonnová neprehrala v Lake Louise so žiadnou konkurentkou od roku 2010.

Celkovo v tomto kanadskom lyžiarskom stredisku stála na najvyššom stupni v pretekoch Svetového pohára štrnásťkrát, ale momentálne je iná situácia. V piatkovom zjazde obsadila až 40. miesto s veľkým odstupom za najlepšími. Má to svoj dôvod: boli to pre ňu prvé súťažné preteky od jej pádu na februárových majstrovstvách sveta v Schladmingu a následných problémov s kolenom.

"Som spokojná, že som konečne naspäť v pretekoch. Pred štartom som bola nervózna, neskôr na trati zasa až príliš opatrná. Všetko má svoj čas. V ďalšom zjazde aj super G už skúsim zariskovať trochu viac,“ cituje 29-ročnú Vonnovú server Medzinárodnej lyžiarskej federácie.

Vonnová v piatok zaostala za víťazkou o 3,19 s. A tou bola Nemka Maria Höflová-Rieschová. Zjavne jej neprekážalo mrazivých -25°C a aj hodinový odklad štartu pre hmlu v strednej časti trati a pofukujúci vietor, ktorý pri teplote -30°C vytváral nepríjemné ľadové krištály. Dvadsaťdeväťročná Höflová-Rieschová pridala do zbierky 25. víťazstvo v pretekoch Svetového pohára v kariére, deviate v najrýchlejšej disciplíne. Nemecká univerzálka víťazný pocit okúsila prvýkrát od novembra 2012, keď triumfovala v slalome vo fínskom Levi. Odmenou je pre ňu líderská pozícia vo Svetovom pohári v hodnotení zjazdu a druhé miesto celkovo za Švajčiarkou Larou Gutovou.

Skúsená Nemka v Lake Louise zvíťazila už štvrtý raz (predtým 2006 a 2x 2010) a celkovo desiaty raz tam stála na pódiu. "Keď som sem prišla prvý raz ako 18-ročná, hneď som vedela, že tento kopec mi bude sedieť. Aj teraz mi preteky vyšli perfektne. Našla som správnu líniu a vychytala aj chybičky z tréningových jázd. Som veľmi spokojná,“ povedala Höflová-Rieschová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články