Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Velez-Zuzulová može na Soči zabudnúť! Čaká ju operácia
Zdielať na

Velez-Zuzulová može na Soči zabudnúť! Čaká ju operácia

ZINAL / Pre najlepšiu slovenskú slalomárku Veroniku Velez-Zuzulovú pondelkový tréningový návrat na svahy vo Švajčiarsku nedopadol dobre.

Pretrhnutý väz v ľavom kolene znamená potrebu operácie a na 99% koniec tejto sezóny ako aj účasti na februárových zimných olympijských hrách v Soči.

"Nehovorí sa to ľahko, ale patrí to k lyžovaniu. Veronika sa spočiatku na svahu cítila výborne, ale po pár oblúkoch sa jej utrhol väz v kolene, ktorý už mala roztrhnutý po páde začiatkom októbra v rakúskom Hintertuxe. Jej lekár vo Francúzsku už na začiatku liečby povedal, že je to s jej kolenom 50 na 50. Teraz sa ukázalo, že je to tá druhá päťdesiatka a musí ísť na operáciu. Tá by sa mala uskutočniť 2. januára v Lyone," informoval slovenský manažér Velez-Zuzulovej Róbert Magát.

Prišla o olympiádiu v Soči

Tretia najlepšia slalomárka uplynulého ročníka Svetového pohára veľmi chcela v tejto sezóne súťažiť a jej hlavným lákadlom bola najmä účasť na ZOH v Soči. Po kvalitnej letnej príprave verila v dobrý výsledok vo Svetovom pohári ako aj na olympijskom vrchole. Po páde na tréningu v Hintertuxe zvažovala operáciu, ale napokon sa rozhodla pre konzervatívnu liečbu a zverila sa do opatery francúzskych odborníkov. Koleno však nevydržalo tréningovú záťaž a výsledkom je operácia.

"Ak by som aj musela vynechať túto sezónu, na budúci rok to vo Svetovom pohári určite ešte skúsim,“ napísala Velez-Zuzulová v reakcii po prvom zranení začiatkom októbra v Hintertuxe, keď ešte nevedela, ako to s jej kolenom dopadne.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články