Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pacquiao povzbudil Filipíny a pomstil svojho kouča
Zdielať na

Pacquiao povzbudil Filipíny a pomstil svojho kouča

MACAU / Tajfúnom Haiyan poničené Filipíny majú športové pookriatie, boxer Manny Pacquiao v nedeľu v Macau získal voľný majstrovský opasok vo welterovej hmotnostnej kategórii organizácie WBO.

Nad Američanom Brandonom Riosom zvíťazil v tucte kôl jasne 120:108, 119:109 a 118:110, vyhol sa prípadnej tretej prehre v rade. Duel v Cotai Arene sledovalo 13 200 divákov.

"To nie je o mojom návrate. Toto je o zviechaní sa ľudí po prírodnej katastrofe," vyhlásil zjavne dojatý víťaz, ktorý je na Filipínach kongresmanom. "Som šťastný, pretože dni mojej kariéry nie sú zrátané," dodal Pacquiao, ktorý predtým naposledy bol v ringu 8. decembra 2012 v americkom Las Vegas a podľahol Mexičanovi Juanovi Manuelovi Márquezovi. Teraz má bilanciu 55 triumfov, 2 remízy, 5 nezdarov. Pästiarov kouč povedal, že logickou ďalšou kapitolou by bola odveta práve proti Márquezovi.

Tridsaťštyriročný "Pac-Man" Pacquiao v symbolickej rovine bojoval aj o česť svojho trénera. Freddie Roach sa mu totiž priznal, že sa stal terčom posmechu od členov súperovho tímu. Filipínčanov kouč trpí Parkinsonovou chorobou, čo sa odzrkadľuje aj na jeho rečovom prejave. Ľudia z Riosovho tábora ho pred ním napodobňovali. Scénu zachytil videozáznam, na ňom Roach pri hádke dostal kopanec a utŕžil aj spomenuté úškľabky. Kouč sa v stredu dostal do fyzickej potýčky so sprievodom Riosa, keď vyzval jeho kouča, aby opustil telocvičňu v kasíne Venetian. Podľa dohodnutého plánu vtedy už mal trénovať Pacquiao.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Pacquiao vs Rios

sita

Súvisiace články