Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Legendárny Sergej Bubka (49) opäť navštívil Bratislavu
Zdielať na

Legendárny Sergej Bubka (49) opäť navštívil Bratislavu

Zdroj: sita - Sergej Bubka

BRATISLAVA / Krátku návštevu Bratislavy v pondelok absolvoval kandidát na post prezidenta Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Sergej Bubka.

Štyridsaťdeväťročný držiteľ svetového rekordu v skoku o žrdi je v súčasnosti člen exekutívy MOV, prezident Ukrajinského olympijského výboru (UOV) a viceprezident Medzinárodnej atletickej federácie (MOV). Na pôde Slovenského olympijského výboru (SOV) sa stretol s jeho prezidentom Františkom Chmelárom, generálnym sekretárom SOV Jozefom Libom či novozvolenou členkou MOV - strelkyňou Dankou Bartekovou.

Sergej Bubka, čestný občan Bratislavy, prekonal svetový rekord vo svojej disciplíne dovedna 35-krát, z toho 18-krát v hale. Súčasné svetové maximum v skoku o žrdi na otvorenom štadióne (614 cm) vytvoril 31. júla 1994 v talianskom Sestriere, halový rekord 615 cm v ukrajinskom Donecku vo februári 1993. "V Bratislave som bol veľakrát. Mám tu množstvo priateľov a známych, vždy som sa tu dobre cítil. Som šťastný, že som po viac než piatich rokoch znovu zavítal aj na pôdu SOV - v decembri 2007 som tu bol na oslavách 15. výročia SOV. Naposledy som bol v Bratislave predvlani na zápase tenisového Davisovho pohára Slovensko - Ukrajina, v ktorom hral aj môj syn Sergej. Podobne ako viackrát ja v minulosti, aj on tu nedávno trénoval," cituje oficiálny web SOV Sergeja Bubku, olympijského víťaza zo Soulu 1988, šesťnásobného majstra sveta či štvornásobného halového svetového šampióna.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články