Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Neuveriteľná cesta do Paríža. Toto je handbiker Marián
Zdielať na

Neuveriteľná cesta do Paríža. Toto je handbiker Marián

PARÍŽ / Peter Sagan sa v noci stal až národným hrdinom, keď na slávnej Tour de France obhájili zelený dres najaktívnejšieho jazdca. Tým si získal ďalších fanúšikov a jeden za ním dokonca prišiel na špeciálnom bicykli do Paríža. Ono, je to skôr tricykel, pretože má tri kolesá. A ťahá sa na ňom rukami. Nech sa to volá ako chce, je to naozaj pôsobivé. Tento fanúšik je totiž telesne postihnutý.

Za 20 dní prešiel 1 400 kilometrov

Sagan strhol opäť k cyklistike tisíce ľudí a dokonca inšpiroval telesne postihnutého cyklistu Mariána Ligdu k neobyčajnému kúsku. 29 júna v Liptovskom Mikuláši sadol na svoj upravený bicykel, za 20 dní prešiel vyše 1 400 kilometrov a pred koncom slávnej Tour de France dorazil do Paríža, aby pozdravil Petra Sagana.

Je to pre mňa veľká pocta

Ich stretnutie pri klubovom autobuse bolo skutočne dojímavé. Okolo Petra Sagana sa po dojazde do Paríža rozpútalo také šialenstvo, že pred fanúšikmi musel až utekať, no stretnutie s Mariánom Ligdom v žiadnom prípade neodmietol. "Pre mňa je to veľká pocta a vďaka za to, že sa nám vôbec sem podarilo prísť," povedal Marián.

"Tak som rád, že sú ľudia mnou inšpirovaní," hovorí zase Peter. "Tak ako on inšpiruje mňa, tak možno ďalších inšpirujem ja," dodáva Marián.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články