Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Velits pred Tour de France. Berie si svoj vankúš
Zdielať na

Velits pred Tour de France. Berie si svoj vankúš

BRATISLAVA / Už v sobotu sa začne najslávnejšie cyklistické podujatie na svete. Tour de France si pripíše jubilejný 100. ročník. A to aj s dvojicou Slovákov, Petrom Saganom a Petrom Velitsom.

Bojí sa úzkych ciest na Korzike

Peter Velits už ide na svoju piatu Tour de France. K svojmu tímu sa pripojí už v stredu popoludní v Bruseli. Odtiaľ spoločne odletia na Korziku, kde sa tento rok slávne cyklistické preteky začínajú. "Tie cesty tam nie sú zrovna široké, sú úzke, sú kľukaté a sú dosť nebezpečné, takže z toho mám naozaj ten najväčší strach," hovorí Velits.

Obavy z balenia batožiny však nemal. Aj keď tour trvá tri týždne, všetko potrebné sa mu vojde do malého kufra. "My od tímu dostaneme ešte ďalšie extra oblečenie a väčšinou to tak býva, že s viac vecami odchádzam, ako idem na tour," tvrdí Velits.

Berie si svoj vankúš

So sebou si však tentoraz berie, rovnako ako Peter Sagan, jednu nie práve typickú vec. "Neviem, či starnem alebo čo sa deje, ale tiež mám už trochu problémy s tým, že nie každý vankúš mi vyhovuje a presne aj ja som si zobral tento roku vlastný," prezrádza 5-násobný účastník Tour. 

Dobrý spánok po náročných etapách je dôležitý. Tím okolo Marka Cavendisha má totiž veľké ambície. Slovenský pretekár má ciele o niečo skromnejšie. "Keď mám byť úprimný alebo keď sa na to realisticky pozriem, tak viem že top 10 nie je pre mňa úplne reálna a zamerať sa možno na niečo v etape, nejaký dobrý výsledok," hovorí Peter. Ako sa mu to podarilo naplniť, to bude jasné 21. júla v cieli v Paríži.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články