Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Peter Sagan (23) venoval víťazstvo chorému Alexovi (11)
Zdielať na

Peter Sagan (23) venoval víťazstvo chorému Alexovi (11)

KALIFORNIA / O tom, že slovenský cyklista Peter Sagan patrí dnes k absolútnej svetovej špičke, o tom už nikto nepochybuje. Tento úprimný žilinský odchovanec je nielen skvelým cyklistom, ktorý zabáva ľudí po celom svete fantastickými výkonmi na ceste, či nevšednými gestami v cieli, ale je aj citlivým človekom. Ukázal to na pretekoch Okolo Kalifornie.

Víťazstvo venoval chorému Alexovi (11)

Keď v nedeľu večer v poslednej etape Okolo Kalifornie zvíťazil a získal cenný zelený dres, vyslovil sa, že toto víťazstvo venuje 11-ročnému chlapcovi menom Alex Shepherd, ktorý bojuje s agresívnou rakovinou mozgu a má rád cyklistiku. Ako nás informoval manažér Jozef Korbeľ, Peťo mu po víťaznej etape doslova napísal: "Forza Alex! Toto je pre teba!"

Odpoveď z druhej strany na seba nenechala dlho čakať. "Ďakujem vám všetkým. Z hĺbky svojho srdca Peter, ste klenot mužstva a ja by som vás rada objala... Môj syn Alex bol určite z toho zaskočený, má problémy so sluchom od operácie, ale mali by ste vidieť teraz jeho výraz na tvári - to je k nezaplateniu! Peter, ešte raz vám veľmi pekne ďakujem! Alexova mama - Aushna."

Nielen famózny cyklista

Slovák Peter Sagan je nielen famózny cyklista, ale aj skvelý a citlivý človek - klobúk dolu! Dokázal to nielen teraz v Kalifornii, keď venoval svoje jubilejné desiate víťazstvo na tomto podujatí 11-ročnému Alexovi, ktorý bojuje a agresívnou rakovinou mozgu, ale Peter to dokázal už zopárkrát predtým aj na Slovensku v tichosti, keď sa stretol s telesne postihnutými fanúšikmi alebo nedávno, keď navštívil na bratislavských Kramároch onkologické deti. A toto, sú v jeho ľudských štatistikách nielen dojímavé víťazstvá, ale určite majú cenu zlata. 

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

Súvisiace články