Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pistorius (26) ruší štarty, rozlúčka so Steenkampovou v utorok
Zdielať na

Pistorius (26) ruší štarty, rozlúčka so Steenkampovou v utorok

PRETORIA / Polícia začala objavovať medzery v prípade hendikepovaného bežca Oscara Pistoria. Vyšetrovatelia našli v jeho byte aj zakrvavenú kriketovú palicu a pitva navyše ukázala, že priateľka atléta mala prerazenú lebku.

Juhoafrický olympionik je vo väzbe, na krku má žalobu z vraždy svojej priateľky Reevy Steenkampovej. Vzhľadom na závažnosť činu, z ktorého ho obviňujú, nie je vylúčená ani možnosť, že už nikdy v pretekoch nepobeží na svojich protetických končatinách z uhlíkových vláken.

Peet van Zyl v nedeľu navštívil svojho klienta vo väzení na policajnej stanici v pretorijskom Brooklyne. "Bol som za ním aj ako priateľ, ktorý mu chce vyjadriť morálnu podporu. Pracujeme spolu už sedem rokov, považujem ho za blízkeho človeka a veľkého profesionála," povedal agent. Po stretnutí verejne oznámil, že odvolal Pistoriusove plánované štarty na piatich podujatiach a zastavil rokovania o ďalšom programe.

Austrália v marci bez Pistoriusa

V marci sa mal účastník olympijských hier 2012 predstaviť dvakrát v Austrálii, absolvovať mal aj dva exhibičné duely so svojimi paralympijskými konkurentmi a dohodnutá bola účasť na mítingu U.S. Drake Relays v Iowe. Prvé z dvoch exhibičných vystúpení sa malo konať 31. marca na slávnej pláži Copacabana v Riu de Janeiro. Súboj na 200 m medzi Pistoriusom a jeho brazílskym premožiteľom v tejto disciplíne z vlaňajších paralympijských hier v Londýne Alanom Oliveirom bol naplánovaný ako pozvánka na PH 2016. V Londýne získal Pistoriusov skalp aj Brit Jonnie Peacock na 100 m, odveta sa mala konať v máji v rámci podujatia v uliciach Manchestru na netradičnej trati 150 m.

"Na preteky sa vráti až vtedy, keď bude predvádzať svetovú atletiku. Fyzicky aj duševne vyrovnaný," dodal Van Zyl. Pistoriusovým hlavným cieľom v tejto sezóne bolo kvalifikovať sa na augustové majstrovstvá sveta v Moskve.

Rodina Reevy Steenkampovej zatiaľ pripravuje pohreb

"Reeva je späť doma," povedal jej brat Adam, ktorý sa vrátil do JAR z Veľkej Británie, kde žije. Súkromný smútočný obrad by sa mal konať v utorok v krematóriu. Médiá nebudú mať naň prístup.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články