Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová na svahoch žiari. A útočí na malý glóbus
Zdielať na

Lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová na svahoch žiari. A útočí na malý glóbus

Hoci v profesionálnom kolotoči najlepších svetových lyžiarok sa Veronika Velez-Zuzulová pohybuje už od šestnástich rokov, na víťazstvo vo Svetovom pohári čakala dlho. Sviatočný čas Vianoc však bol aj pre ňu mimoriadne štedrý!

28-ročná Veronika Velez-Zuzulová prežíva najkrajšie obdobie športovej kariéry. Nič na tom nemení ani fakt, že víkendový slalom v Záhrebe, pri silnom odmäku a 8-stupňovej "horúčave", jej nevyšiel tak, ako si želala. Po páde v samom závere 2. kola skončila až na 24. mieste. A keďže sa nezmestila do časového limitu, do hodnotenia Svetového pohára nezískala ani bod. „Nešlo sa mi veľmi dobre, pretože ten sneh bol trochu iný a necítila som sa vo svojej koži ani v jednej jazde,“ hovorí Veronika Velez-Zuzulová .

Dva triumfy jej psychicky pomohli

Osem mesiacov po svadbe, na prelome rokov, sa však Veronike Velez–Zuzulovej podarilo to, o čo sa márne snažila 12 sezón. V  priebehu troch dní až dvakrát vyhrala slalom Svetového pohára. Po premiérovom triumfe v rakúskom Semmeringu bola v siedmom nebi. "Je to pre mňa také zadosťučinenie za to, čo všetko som si preskákala,“ tvrdí Veronika Velez-Zuzulová.

Na Silvestra neoslavovala, Nový rok nevítala

Oslavy historického  víťazstva však boli striedme a ani silvestrovské radovánky si  Veronika neužila. „Nie, nie, o desiatej som už spala," hovorí najlepšia slovenská lyžiarka. Pre nešportovcov nepredstaviteľná absencia pri vítaní Nového roka sa jej však  vyplatila. 18 hodín po polnoci, keď sa mnohí z nás zbavovali „opice“ si ona vychutnávala víťazstvo v paralelnom slalome v Mníchove, za ktoré zinkasovala 33 tisíc eur. V priebežnom hodnotení slalomu je Veronika Veléz -Zuzulová  na 3. mieste a má reálnu šancu zaútočiť na malý krištáľový glóbus.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Velez-Zuzulová v Záhrebe

Súvisiace články