Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Športová rozlúčka s rokom 2012? Behom cez bratislavské mosty!
Zdielať na

Športová rozlúčka s rokom 2012? Behom cez bratislavské mosty!

Hoci Silvester je o zábave, obložených chlebíčkoch a šampanskom, nájdu sa aj ľudia, ktorí sa chcú so starým rokom rozlúčiť inak - športom. 800 nadšencov sa preto na Silvestra zapojilo do behu cez bratislavské mosty. Poďme sa pozrieť na to, ako sa im to podarilo...

10 kilometrové zbohom roku 2012

Trasa od Ekonomickej univerzity, po Prístavnom moste, cez Peknú cestu k mostu Apollo, Mostu SNP v oboch smeroch až k cieľu pod mostom La Franconi. To nie je putovná cesta plná ohňostrojov, ale bežcov, ktorí sa rozhodli do Nového roka vstúpiť so športovým duchom!

Silvestrovský beh cez Bratislavu sa konal už 24-krát a rok čo rok má stále a stále viac nadšencov! A hoci bolo počasie mrazivé, bežci sa z neho tešili. "Super zakončenie starého roka takto športom." "No, bežalo sa aj po snehu. Vlani to bolo zase také jarnejšie počasie, dnes zimné." "Dobré to bolo. Pod Apollom ešte zmrznuté prsty, ale potom sa to rozbehlo."

Najmladšia účastníčka má rok a pol!

Najlepším a najrýchlejším bežcom bol Košičan Jozef Urban, ktorý dosiahol čas 35 minút a 7 sekúnd, medzi ženami zase bodovala Katarína Pokorná s časom 41 sekúnd a 50 minút. Výzvu prebehnúť takmer 10-kilometrovú trať sa však nezľakli ani mamičky, dôchodcovia a dokonca ani školáci. No a kto bol najmladší bežec? Jeden a polročná Lenka - tá práve vďaka rodičom dosiahla čas pod jednu hodinu!

Téme sa venuje Beáta Ksenzsighová. Spojte sa s ňou cez profil na Facebooku.

TV JOJ

Súvisiace články