Jasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Veľká pardubická už v sobotu. Po 16 rokoch aj slovenský kôň
Zdielať na

Veľká pardubická už v sobotu. Po 16 rokoch aj slovenský kôň

Na veľkú príležitosť sa niekedy veru poriadne dlho čaká. Platí to aj o šanci predstaviť sa na druhých najťažších skokanských dostihoch na svete. Trvalo 16 rokov pokiaľ sa na štartovú listinu Veľkej Pardubickej dostal aj kôň zo slovenského tréningu.

Medzi 23 koňmi, ktoré budú bojovať na 6900 metrov dlhej trati Veľkej pardubickej, bude už túto sobotu aj Le Jackpot. 9-ročný ryšavý valach s francúzskym pôvodom, ktorý bol ešte pred dvoma rokmi kvôli problémom so šľachou na nohe takmer na odpis.

Splní sa im veľký sen

"Po rôznych útrapách a zdravotných problémoch sa to teda napokon podarilo. Mne a najmä teda trénerovi a džokejovi Jarovi Brečkovi sa splní veľký sen," hovorí majiteľ Le Jackpota Miroslav Piskla. Pár dní pred najväčšími pretekmi v kariére absolvuje Le Jakpot, ktorý dostal nové podkovy, na rozdiel od 46-ročného džokeja už iba ľahký tréning.

Hovorí Jaroslav Brečka: "No pre mňa je to veľmi zlá príprava, pretože už som starší, už nie som žiadny mladík." Motiváciu však hľadať nemusí. "No ja už som Veľkú pardubickú vyhral a preto ju stále chcem jazdiť. A teraz sa mi naskytla parádna možnosť," dodáva.

Budú veľmi prekvapení?

Od jeho triumfu na Veľkej pardubickej ulynulo už 20 rokov. Pri otázke, či by si počas víkendu mohol pripísať ďalší, sa džokej Jaroslav Brečka len pousmial. Tu je reakcia majiteľa koňa Miroslava Pisklu: "Na štarte stoja všetci na jednej úrovni, môže sa stať čokoľvek a môžeme byť aj veľmi prekvapení."

Dostihy_kôň_Le Jackpot

TV JOJ

Súvisiace články