Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
KID Kovács ostáva nezdolaný, zvíťazil aj nad Selesmaaom
Zdielať na

KID Kovács ostáva nezdolaný, zvíťazil aj nad Selesmaaom

Zdroj: sita, Kovács vs Sami Selesmaa

Slovenský boxer Tomáš "Kid" Kovács je v profesionálnom ringu aj naďalej nezdolaný, v piatok večer v bratislavskej Hant aréne zdolal Fína Samiho Selesmaa výrokom rozhodcov na body.

Obaja aktéri vydržali v ringu celých šesť trojminútových kôl. Kovács bol aktívnejší, pohyblivejší, ale Fín jeho útoky odrážal a najmä v posledných dvoch kolách bol až priveľmi defenzívny.

Kovács sa vrátil do profesionálneho ringu po osemmesačnej pauze, predtým boxoval 27. januára 2012 v Mestskej športovej hale v Trnave proti Nemcovi Stevovi Krökelovi. Najúspešnejší slovenský profesionálny pästiar dosiahol 21. triumf v profesionálnej kariére. Tentoraz sa nebojovalo o žiaden majstrovský opasok. Tridsapäťročný boxer z Galanty pripravil fínskemu súperovi Samimu Selesmaaovi v jeho deviatom vystúpení v profesionálnom ringu tretiu prehru.

"Očakával som, že v tomto súboji bude viac ostrejších výmen. Čakal som od môjho súpera viac iniciatívy. Od polovice zápasu bolo vidieť, že sa šetrí a nesnaží sa útočiť. Nie som veľmi spokojný s vývojom tohto zápasu. Škoda, že sa nám nepodarilo vymeniť si tvrdšie údery. Možno by sme sa dostali viac do tempa, tentoraz ostalo iba pri taktike. Mňa teší iba víťazstvo a fakt, že som stále nezdolaný. Už v nedeľu odlietam do Ruska, kde ma čaká trojtýždňový tréningový kemp, na ktorom sa budem venovať iba sám sebe. Najbližší zápas absolvujem v zahraničí, potrebujem takýto tréningový tábor. Moji súperi sa podobne pripravujú aj tri mesiace bez toho, aby mali tri mesiace iné starosti," povedal Tomáš "Kid" Kovács.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články