Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
KID Kovács pôjde zbierať smeti, prekážajú mu v tréningu!
Zdielať na

KID Kovács pôjde zbierať smeti, prekážajú mu v tréningu!

Zdroj: SITA - Tomi Kid Kovács po víťaznom zápase

Slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács sa po krátkom oddychu pustil do prípravy na ďalší zápas.

Neoddeliteľnou súčasťou tréningového procesu sú vytrvalostné behy a práve tie podnietili v súčasnosti najúspešnejšieho slovenského pästiara k ekologickému zámeru. Spolu so zverencami z KO BOX CLUBU pôjde vyzbierať odpadky, ktoré lemujú jeho bežeckú trasu.

Tridsaťštyriročný Kovács si po januárovom víťazstve nad Nemcom Steveom Krökelom, ktoré bolo jeho jubilejným 20. v profiringu, stanovil cieľ zvýšiť celkovú silu a výdrž. Po krátkom odpočinku už naplno zaberá pod odborným dohľadom podľa nového tréningového plánu. Dril v telocvični strieda s behmi na 10-kilometrovom úseku medzi Galantou a vodnou nádržou Kaskády, kde je priamo konfrontovaný so znečistením prírody. „Na sústredení vo Švajčiarsku som celý týždeň nevidel v prírode smeti. Moje okolie vie, že neznášam nečistotu. Smeti patria do koša a k tomu vediem aj mojich zverencov. Vždy im hovorím, že nechceme žiť na smetisku. Zoznámil som ich s myšlienkou vyzbierať  tieto smeti a všetci súhlasili. V stredu ideme na to,“ uviedol Kovács.

K tomuto kroku ho priviedli nielen ekologické, ale aj športové dôvody. Smeti totiž podľa Kovácsa priamo ovplyvňujú jeho športovú výkonnosť. "Vždy mám pri tréningoch športtester s meračom tepovej frekvencie, aby som vedel kontrolovať  intenzitu tréningu a záťaž. Pri behoch som zistil, že keď spozorujem smeti, od nervozity sa mi zvyšuje tep," vysvetlil.

Kovács, ktorý medzi profesionálmi dosiaľ nenašiel premožiteľa a má na konte titul majstra sveta i Európy v poloťažkej váhe, meno najbližšieho súpera ani miesto konania zápasu zatiaľ nepozná. Naďalej trvá jeho záujem predstaviť sa divákom v Bratislave, nevylúčil však ani možnosť titulového súboja v zahraničí. "Je to v štádiu riešenia, do konca mesiaca budem dúfam múdrejší," dodal na záver.