Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kvalita? Peter Hochschorner má zničenú medailu...
Zdielať na

Kvalita? Peter Hochschorner má zničenú medailu...

Sú síce krásne a majú nesmiernu cenu, ale padajú na zem. Viacerí športovci na olympijských hrách už kritizovali kvalitu medailí. O cennú trofej takto pri fotení prišiel už aj Peter Hochschorner. Je vôbec možné ju reklamovať?

"Som si ju dal na krk a zrazu padla na zem," hovorí bronzový medailista z londýnskej olympiády Peter Hochschorner. Všetko sa to stalo len v pondelok ráno počas fotenia našich úspešných bronzových olympionikov. peter má odteraz ozajstnú skladaciu medailu. 

Zlomenú medailu má aj džudista

Toto však nie je jediný prípad nekvalitnej práve bronzovej medaily na týchto olympijských hrách. O novú medailu žiada aj Brazílčan Felipe Kitadai, ktorý bronz získal v džude a svoje zaslúžené ocenenie si pyšne nosil všade so sebou. A práve to sa jej zrejme stalo osudným. Z krku si ju totiž nechcel dať dole ani v sprche. Spadla mu na zem a odlomila sa mu časť, na ktorú sa navlieka stuha. Teraz sa mu vraj nedá nosiť na krku a je na nej aj malý škrabanec.

Brazílsky džudista sa momentálne snaží o to, aby mu Medzinárodný olympijský výbor pridelil novú medailu. Otázkou teda ostáva, či sa vôbec dá takto poškodená medaila reklamovať. "Oboznámili sme organizačný výbor s touto udalosťou. Ubezpečili nás, že je to možné, len treba počkať. Je potrebné vrátiť poškodenú medailu a môže byť vydaná nová," uviedol Roman Buček zo slovenskej výpravy.

Medailu by nevymenili

V prípade bratov Hochschornerovcov je to však jedno. Ani jeden z nich by sa totiž svojej medaily nevzdal. Podľa nich je totiž každá jedna z nich vzácna a ako hovoria originál je len jeden. "Ja by som tam kvapol troška lepidla, nech sa to zlepí," hovorí Pavol Hochschorner. "Ja si myslím, že ono je to originálne táto medaila tým, že je takáto zlomená. Tak si ju nechám. Stávajú sa aj horšie veci," doplnil Peter.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články