Skoro jasno
15°
Bratislava
Prvý škandál na OH v Londýne! V korde úradovali rozhodcovia
Zdielať na

Prvý škandál na OH v Londýne! V korde úradovali rozhodcovia

Doteraz asi najväčší škandál letnej olympiády v Londýne sa odohral v ženskom korde. Počas semifinále medzi Nemkou Brittou Heidemannovou a Juhokórejčankou Shin A-Lam úradovali rozhodcovia a pretlačili Nemku do finále.

Keď sekunda netrvá sekundu

Za stavu 5:5 v predĺžení jedinú sekundu pred koncom sa už Juhokórejčanka tešila na súboj o zlato, kam by podľa pravidla priority postúpila aj keby sa duel skončil remízou. Lenže rozhodcovia zastavili časomer a trikrát dovolili Nemke zaútočiť. Heidemannová až na tretí pokus svoju súperku zasiahla a vďaka kontroverznému rozhodnutiu arbitrov aj vyhrala.

Protesty nepomohli, čas je asi relatívny

Juhokórejský tréner sa rozčuľoval, ako je možné, že súboj sa už dávno  neskončil, ale protesty mu nepomohli. Shin A-Lam plakala, viac ako 40 minút odmietala opustiť dejisko zápasu, lebo až vtedy by bol výsledok platný a definitívny. Napokon ju rozhodcovia, tréner aj členovia delegácie Južnej Kórey presvedčili, aby odišla, ale pocit krivdy jej zostal.

Nemka má aspoň striebro, Juhokórejčanka nič

Nepomohlo ani to, že Nemka Heidemannová finálový zápas proti Ukrajinke Šemiakinovej napokon prehrala. Asi preto, že ani oklamaná šermiarka svoj duel o bronz proti Číňanke nezvládla.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Shin A-Lam Juhokorejcanka kord rozhodcovia ju obrali o finale

Súvisiace články