Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najťažšia žena hier. Vzpieračka Holley váži 157 kíl
Zdielať na

Najťažšia žena hier. Vzpieračka Holley váži 157 kíl

Jednou z najsledovanejších postáv Hier XXX. olympiády bude americká vzpieračka Holley Mangoldová. Tá je totiž najťažšou športovkyňou v Londýne.

173 centimetrov, 157 kilogramov

Titul najťažšej účastníčky olympiády v Londýne patrí jednoznačne Holley Mangoldovej. 22-ročná americká vzpieračka váži pri svojich 173 centimetroch 157 kg. "Veľa vzpieračiek sa snaží byť až príliš ženskými. Ja to nerobím. A nikdy som s negatívnymi názormi nemala problémy. Ľudia sa ma zrejme báli," hovorí reprezentantka USA.

Vyskúšala aj gymnastiku?!

Holley je v kurze. Len ťažko nájdete televíziu, ktorá by s ňou nenakrútila v poslednom čase dokument.  "Robím malý šport, ale baví ma to a je to úžasná zábava," pochvaľuje si Holley. Pred vzpieraním vyskúšala aj gymnastiku a hrávala americký futbal. "Viem, že na olympijskú medailu zrejme nedosiahnem. No pokúsim sa aspoň o osobný rekord," dušuje sa.

Vraj po hrách schudne 100 kíl

Mladá žena, ktorá sa živí rozvážaním jedla v Columbuse, býva v upravenej práčovni na nafukovacej dvojposteli a obľubuje akýkoľvek steak, má jasno aj v tom, čo bude robiť po olympiáde: "Schudnem 100 kíl a budem zápasiť alebo hrať volejbal." Popri diéte a cvičení si však bude musieť dať dokopy aj boľavé kolená. Trápi ju totiž artritída.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Mangoldová_Holley_vzpieranie

isifa

Súvisiace články