Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Slovenskom dome lákajú na bryndzové halušky
Zdielať na

V Slovenskom dome lákajú na bryndzové halušky

O slovenských fanúšikov, XXX. letnej olympiády bude v Londýne dobre postarané. Priamo v centre hlavného mesta bude mať Slovensko dve stanovištia. Pozrite sa sami.

Salón pre prezidenta

Slovenská výprava si domov našla na jednej z najprestížnejších adries v Londýne, a to blízko Buckinghamského paláca. "Je to známe miesto po celom svete, sídli tu aj klub Institute of directors," povedal Jan Telenský olympijský atašé. "Bude to propagácia celého Slovenska, nielen športovcov," tvrdí hovorkyňa Slovenského domu Petra Siváková.

Na ulici Palm Mall, pár metrov od Trafalgar Square finišujú posledné prípravy. Slovensko propaguje každý detail, táto časť sa bude každý deň hemžiť pozvanými hosťami. Svoj salón má k dispozícii aj prezident a ďalší politici. Bude tu živo každý deň. "Vystúpi Lúčnica, ďalšie slovenské kapely, bude tu fashion show, cooking show," hovorí Siváková.

Variť budú jedlá babičiek

O žalúdky vzácnych návštev sa bude starať viac než 10 slovenských kuchárov, niektorí varili dokonca pre slávneho Jamieho Olivera. Celú kuchyňu má pod palcom šéfkuchár Milan Ďuran. "Budeme variť jedlá našich babičiek - halušky, stupačky, domáce pirohy," hovorí Ďuran.

A len pár krokov odtiaľ je všetko pripravené aj pre fanúšikov. Šport bar s desiatkami obrazoviek, tam potečie aj slovenské pivo. Svoj olympijský dom má takmer každá z viac ako 200 výprav. Domy sa oficiálne otvoria v piatok a fungovať budú do konca olympiády.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články