Skoro jasno
15°
Bratislava
TdF: Tu už ide doslova o život, sťažujú sa jazdci...
Zdielať na

TdF: Tu už ide doslova o život, sťažujú sa jazdci...

Vedenie najslávnejších cyklistických pretekov Tour de France požiadalo políciu, aby vyšetrila prítomnosť pripináčikov na cestách nedeľňajšej 14. etapy z Limoux do Foix. Na poslednej horskej prémii dostalo na úseku jedného kilometra defekt asi 30 jazdcov, vrátane obhajcu prvenstva Cadela Evansa. Kauza "pripináčiky" je pritom len vrcholom ľadovca...

Komické duo - Evans a mechanik

Evans mal dvakrát po sebe defekt na zadnom kolese a v zjazde potom ešte pre istotu aj na prednom. Vytočený a poriadne nahnevaný Evans musel navyše niekoľko minút čakať na svoje mechanické vozidlo a náhradný bicykel.

Divákom sa tak naskytol komický pohľad na rukami rozhadzujúceho Evansa a jeho mechanika, ktorý pri výmene kolesa viackrát spadol. Nebyť gentlemanského gesta lídra pretekov Wiginsa, ktorý s ostatnými súpermi čakali na zdecimovaného Austrálčana mal by Evans v tejto chvíli už po obhajobe žltého dresu.

Trestné oznámenie

Riaditeľ pretekov Jean-Francois Pecheux vyzdvihol tím Sky, ktorý bol vo vedení pelotónu, že počkal na ostatných cyklistov a nesnažil sa získať výhodu. Víťazom 191 km dlhej etapy sa stal Španiel Luis León Sánchez z tímu Rabobank, Slovák Peter Sagan skončil druhý.

Kauza pripináčiky pokračuje trestným oznámením. Podľa jazdcov totiž ide často doslova o život! "Sme často zraniteľní, keď sme tak blízko pri divákoch, sme tam doslova rovno na muške," povedal podľa The Daily Mail líder celkového poradia Bradley Wiggins.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články