Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Fanúšikovia a vodné športy? To ide dokopy!
Zdielať na

Fanúšikovia a vodné športy? To ide dokopy!

Každý športovec ocení dobrých fanúšikov a ich povzbudzovanie. V tomto smere možno niektorým ich fankluby môžeme iba závidieť! Teraz nehovoríme o najpopulárnejších športoch - futbale či hokeji. Dokonalý fanklub majú aj vodné športy!

Dokopy sa dali pred rokmi

Skupinka fanúšikov, ktorých stretnete na každom veľkom podujatí v rýchlostnej kanoistike. Sú z Maďarska a dokopy sa dali pred 12 rokmi. "Boli sme na všetkých majstrovstvách Európy i sveta, pohároch a ideme už na tretiu olympiádu," tvrdí jeden z fanúšikov Karcsi Báči.

Nie sú z jedného mesta a až na dve výnimky nie sú ani príbuzní maďarských reprezentantov. Poniektorí si do kajaku sadli po prvý raz len pred pár rokmi. "Najprv sme boli len dvaja, no vždy sa niekto pridal, tak sme si povedali, dajme tomu organizovanú formu," dodal Karcsi.

Robia výbornú atmosféru...

Najviac povzbudzujú svojich a keďže ich krajina patrí v rýchlostnej kanoistike k veľmociam, často tlieskajú aj získaným medailám. No ich bubny je počuť aj keď na dráhe nie sú maďarskí pretekári.

Partiu okolo Karcsi Báčiho, teda uja Karola je ťažké prehliadnuť. Rovnaké oblečenie, typické klobúky a spoločné popevky i skandovanie. Aj na európskom šampionáte v Záhrebe, kam prišlo minimum divákov, robili výbornú náladu všetkým. Aj tým, ktorý ich rodnej reči nerozumeli.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Maďarsko_fanúšikovia_vodné športy_kajak_koláž

TV JOJ

Súvisiace články