Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tyson prináša svoj životný príbeh na Broadway
Zdielať na

Tyson prináša svoj životný príbeh na Broadway

Zdroj: TASR

Bývalý americký boxer Mike Tyson ponúkne svoj životný príbeh divákom na newyorskom Broadwayi.

Šou s jediným aktérom Mike Tyson: Čistá pravda prinesie známy režisér Spike Lee, takisto rodák z Brooklynu. Premiéru mala v apríli v Las Vegas, v newyorskom Longacre Theatre ju uvedú od 31. júla do 5. augusta šesťkrát. "Úprimne vám rozpoviem, kto som, odkiaľ som a ako sa to všetko stalo," pozval 46-ročný Tyson nie len fanúšikov boxu.

Michael Gerard "Mike" Tyson bol synom prostitútky, otca nepoznal, údajne to bol pasák. Ako šestnásťročnému mu zomrela matka a zdalo sa, že ho čaká život kriminálnika. Vtedy mu pomohol tréner boxu Cus d'Amato, ktorý spoznal jeho talent. Už ako 20-ročný sa stal v roku 1986 najmladším majstrom sveta v superťažkej hmotnosti vo všetkých troch najprestížnejších organizáciách WBC, WBA a IBF. Sláva mu ale neprospela. "Železný Mike" sedel vo väzení za znásilnenie, napadnutie, šoférovanie pod vplyvom drog, na krku mal aj ďalšie desiatky škandálov po celom svete. V jednom zo súbojov o titul majstra sveta odhryzol svojmu súperovi a krajanovi Evanderovi Holyfieldovi kus ucha. Po sérii neúspešných návratov ukončil v roku 2004 kariéru s bilanciou 50 víťazstiev, z toho 44 K.O. a šesť prehier. Vlani sa stal po ôsmy raz otcom, jeho potomkovia majú až sedem rôznych matiek. Jedna z jeho dcér Exodus v roku 2009 zomrela za tragických okolností.

"Chce to odvahu vstúpiť do ringu, ale aj postaviť sa na divadelné dosky si vyžaduje guráž," uviedol k pripravovanej šou režisér Lee.