Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Massa sa vrátil na miesto činu, rok po vážnom zranení opäť na Hungaroringu
Zdielať na

Massa sa vrátil na miesto činu, rok po vážnom zranení opäť na Hungaroringu

Pred VC Maďarska

Massa vynechal minuloročné preteky v Hungaroringu, pretože ho do hlavy zasiahla pružina z monopostu Brawn, ktorý pilotoval jeho krajan Rubens Barrichello. Niekoľko dní strávil v umelom spánku a následne vynechal zvyšok sezóny. "Nepamätám si z tej nehody jedinú vec. Vôbec si nepamätám tu situáciu. Neskôr som to videl niekoľkokrát, ale nepamätám si nič. Keď sa vám stane podobná situácia, tak o tom príliš nepremýšľate, chcete len, aby to dopadlo, čo najlepšie," uviedol Massa.

Brazílsky pilot nezabudol na dobré maniere a vo štvrtok osobne navštívil zdravotnícke centrum na okruhu v Hungaroringu, aby osobne poďakoval tamojším zamestnancom za záchranu života. "Išiel som za organizátormi, zdravotníkmi a ďalšími ľuďmi, ktorí odviedli skvelú prácu, aby ma pred rokom dostali opatrne z kokpitu. Chcel som veľmi poďakovať tým ľuďom, ku ktorým teraz cítim zvláštne puto," uviedol Massa na oficiálnom webe Ferrari.

Pri nedeľňajšej Veľkej cene Maďarska však chce Massa hlavne potvrdiť vzostup Ferrari a znovu sa priblížiť McLarenu v Pohári konštruktérov. McLarenu sa však na pomalom Hungaroringu tradične darí, vyhral štyri z posledných piatich pretekov. Vlani sa tam radoval aktuálny líder šampionátu Lewis Hamilton.

Vettel najrýchlejší v prvom tréningu na VC Maďarska

Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) bol časom 1:20,976 najrýchlejší v prvom piatkovom tréningu na nedeľňajšiu Veľkú cenu Maďarska, 12. podujatia seriálu MS F1.

Druhý najrýchlejší čas 1:21,106 namerali jeho stajňovému kolegovi Markovi Webberovi z Austrálie a tretí bol Poliak Robert Kubica z tímu Renault (1:22,072).

Súvisiace články