Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Stav Felipeho Massu sa zlepšuje, mali by ho previezť do Paríža
Zdielať na

Stav Felipeho Massu sa zlepšuje, mali by ho previezť do Paríža

Massovo miesto zaujme Gene alebo Badoer

Massa už urobil prvé kroky a z jednotky intenzívnej starostlivosti by ho mali pustiť v stredu, odznelo z talianskej stajne.

Medzitým jeho otec Luis Antonio Massa pre brazílsky denník Folha de S.Paulo uviedol, že 28-ročný Felipe by chcel ďalšiu liečbu podstúpiť na klinike v Paríži.

Brazílčanove Ferrari počas kvalifikácie na Veľkú cenu Maďarska vyletelo z trate a takmer v plnej rýchlosti narazilo do pneumatikového valu. Príčinou straty kontroly nad monopostom bola takmer kilogram ťažká pružina z vozu Brawn GP jeho krajana Rubensa Barrichella, ktorá Massu zasiahla do prilby. Podrobnejšie vyšetrenia odhalili viacnásobnú zlomeninu lebečnej kosti v kombinácii s otrasom mozgu, Massa navyše utrpel aj reznú ranu nad ľavým okom.

"Všetko sa vyvíja dobre. Felipe zostane v nemocnici AEK ešte pár dní, pokým ho nebudú môcť previezť niekde inde," uviedla stajňa Ferrari.

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone pochybuje o tom, že by sa Massa ešte v tomto roku vrátil do kokpitu, čo viedlo k špekuláciám, že by ho mohol dočasne nahradiť sedemnásobný majster sveta Michael Schumacher.

Pravdepodobne však k tomuto kroku nedôjde, a Massovo miesto zaujme buď Marc Gene, alebo testovací pilot Luca Badoer.