Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Ľudia konečne spoznali Briatoreho charakter, vyhlásil Nelsinho Piquet
Zdielať na

Ľudia konečne spoznali Briatoreho charakter, vyhlásil Nelsinho Piquet

Využili ma a nechali na posmech

"Jednoducho ma využili, aby ma neskôr odhodili a nechali na posmech," okomentoval Piqeut situáciu. Všetkým v seriáli aj fanúšikom sa za svoj prehrešok ospravedlnil. "Neočakávam, že sa na to zabudne, alebo mi odpustia, ale ľudia si aspoň môžu urobiť názor na základe toho, čo sa naozaj stalo."

Piquet dostal od FIA imunitu za to, že sa rozhodol prehovoriť. Briatore mu počas minuloročnej Veľkej ceny Singapuru nariadil úmyselne naraziť do steny. Na trať sa potom dostalo safety car, ktoré tímovej jednotke Fernandovi Alonsovi výrazne pomohlo na ceste za víťazstvom. V čase, keď ostatné vozidlá museli ísť tankovať, mal on totiž svoju zastávku v boxoch už za sebou. Španielskeho jazdca FIA nepotrestala, keďže usúdila, že o dohode nevedel.

"Trpko som oľutoval svoje rozhodnutie riadiť sa príkazmi, ktoré som dostal. Každý deň si želám, aby som to neurobil. Neviem, či mi ľudia uveria, pretože pre mnohých, rovnako ako pre mňa, je šanca byť pretekárom úžasným privilégiom," povedal Piquet mladší.

Piquet tvrdí, že jeho pôsobenie v Renaulte sa zmenilo na nočnú moru. "Tak dlho som sníval o F1 a tak tvrdo som na tom pracoval. Zrazu som však bol odkázaný na milosť pána Briatoreho. Ľudia konečne spoznali jeho skutočný charakter," neskrýval trpkú príchuť z pôsobenia v Renaulte. "V čase tých pretekov ma izoloval a dohnal ma do najhoršej pozície v živote. Teraz som už z toho vonku a nemôžem uveriť, že som s tým súhlasil, ale vtedy som mal skrátka pocit, že nemôžem nesúhlasiť."

Teraz sa Piquet sústredí na hľadanie nového zamestnávateľa. Tvrdí, že aj napriek svojmu prešľapu má stále na to, aby bol jazdcom F1.

Súvisiace články