Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Sepangu odhalia Simoncelliho pamätnú tabuľu
Zdielať na

V Sepangu odhalia Simoncelliho pamätnú tabuľu

Víkendová Veľká cena Malajzie cestných motocyklov bude patriť spomienkam na vlaňajšiu tragickú nehodu, pri ktorej zahynul taliansky jazdec Marco Simoncelli.

Pri tejto príležitosti odhalia v jedenástej zákrute na okruhu v Sepangu pamätnú tabuľu. Ceremoniál za účasti pretekárov a funkcionárov sa uskutoční vo štvrtok. "V jedenástej zákrute inštalujeme bronzovú tabuľu na Simoncelliho pamiatku," povedal riaditeľ okruhu Razlan Razali.

Marco Simoncelli so svojou Hondou spadol 23. októbra 2011 práve v jedenástej zákrute, keď jeho predná pneumatika stratila priľnavosť. Talianovi sa nestihli vyhnúť Colin Edwards ani Rossi, keďže sa Simoncelli dostal do ich jazdnej dráhy. Pri incidente mu odletela ochranná prilba, zostal bezvládne ležať na trati, a hoci sa krátko po nehode dostal do rúk lekárov, približne pol hodiny od incidentu oznámili, že podľahol ťažkým zraneniam.

V Sepangu tiež predstavia špeciálnu Simoncelliho cenu, ktorú bude miestny medzinárodný okruh (SIC) každoročne udeľovať najlepšiemu nováčikovi MotoGP. Po posledných pretekoch sezóny vo Valencii ju dostane nováčik, ktorý v seriáli nazbiera najviac bodov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita - Simoncelliho telo už v Taliansku

Súvisiace články