Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Dakar vie byť riadne tvrdý! Hrôzostrašný pád Čecha Ondřeja Klymčiwa!
Zdielať na

Dakar vie byť riadne tvrdý! Hrôzostrašný pád Čecha Ondřeja Klymčiwa!

CÓRDOBA / Rely Dakar opäť raz ukázala svoju odvrátenú tvár. Na nástrahy často záludných tratí tentoraz doplatil český motocyklista Ondřej Klymčiw. Jeho naozaj krkolomný pád, keď v plnej rýchlosti preletel cez riadidlá svojej motorky, sa udial ešte v 9. etape.

V piatej etape tohtoročného Dakaru nepekne spadol aj náš jazdec Ivan Jakeš, ktorý si potrhal väzy v pravom kolene a pomliaždil prsty na ľavej nohe. Čech Ondřej Klymčiw skončil po svojom škaredom páde ešte horšie. Našťastie, je už po úspešnej operácii a všetko nasvedčuje tomu, že z nehody vyviazne bez zdravotných následkov!

Jeden kameň a nešťastie je na svete...

Až po operácii sa na Ondřejovom facebookovom profile objavilo video s jeho hrôzostrašným pádom a pri jeho pozeraní doslova mrazí. Klymčiw zachytil svojím zadným kolesom kameň ukrytý v piesku a preletel cez riadidlá. Prvé správy hovorili o zraneniach v oblasti panvy a bedra, 30-ročný motocyklista zároveň utrpel zlomeninu rebra a následný pneumotorax. Po leteckom transporte do nemocnice ale lekári zistili, že situácia je vážnejšia a operácia je nevyhnutná. "Ondřej má fraktúru lôžka v oblasti panvy. Odlomil sa kus vo veľkosti 4 až 5 centimetrov. Je veľmi dôležitá rýchla operácia," vravel hovorca jazdcovho tímu Petr Secký.

Operácia po hroznom páde, ktorý si Ondřej presne nepamätá, sa vydarila, a tak zverejnili aj video z nehody. "K tomuto videu nie je čo dodať... Ondra je po operácii a pripravuje sa na cestu domov... Je to veľký bojovník...", píše sa v popiske k videozáznamu na Facebooku.

Súvisiace články