Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mark Webber (38) mal ťažkú haváriu
Zdielať na

Mark Webber (38) mal ťažkú haváriu

Dlhoročný pilot formuly jeden Mark Webber mal hrôzostrašnú haváriu na brazílskom okruhu Interlagos. Monopost 38-ročného Austrálčana skončil úplne zdemolovaný a šľahali z neho plamene.

Necelú polhodinu pred koncom šesťhodinových pretekov mal austrálsky jazdec vo vysokej rýchlosti v závere cieľovej rovinky škaredú kolíziu s Talianom Matteom Cressonim z Ferrari, po ktorej vrazil do bariéry a úplne zdemoloval svoj automobil.

Nosidlá

Ten vzápätí vzbĺkol. Mark Webber štartoval z pol position, no trať Interlagos napokon opúšťal na nosidlách. V boxoch zavládlo po havárii zdesenie, ale Austrálčanov zdvihnutý palec dával tušiť, že pri ňom stáli všetci svätí.

Prvé ošetrenie absolvoval priamo na okruhu, odkiaľ ho helikoptérou transportovali do nemocnice v Sao Paule. Tam si ho nechali na noc na pozorovaní a je potešujúce, že z kolízie vyviazol bez vážnejšieho zranenia. Rovnako dopadol našťastie aj Cressoni. Kolotoč "efjednotky" opustil Webber vlani po dvanástich rokoch.

Deviate miesto

Bývalý jazdec stajne Red Bull, kde bol dvojkou za štvornásobným majstrom sveta Sebastianom Vettelom, súťažil v tejto sezóne s tímom Porsche v seriáli vytrvalostných pretekov a v celkovom poradí šampionátu napokon obsadil deviate miesto.

Súvisiace články