Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šok v F1. Alonso odchádza z Ferrari. Nahradí ho Vettel!
Zdielať na

Šok v F1. Alonso odchádza z Ferrari. Nahradí ho Vettel!

ABÚ ZABÍ / Nedeľňajšou Veľkou cenou Abú Zabí sa skončí päť rokov trvajúca spolupráca Fernanda Alonsa s tímom formuly 1 Ferrari.

Vedenie talianskej "scuderie" potvrdilo rozchod s dvojnásobným a vzápätí aj angažovanie štvornásobného majstra sveta Sebastiana Vettela.

Odchod Alonsa od Ferrari avizoval už v októbri bývalý šéf tímu Luca di Montezemolo. Už dlhšie sa špekulovalo, že 33-ročného Španiela by mohol v tíme z Maranella nahradiť 27-ročný Nemec Sebastian Vettel, ktorý končí v Red Bulle. Teraz je isté, že pre Vettela je pripravená zmluva na tri roky. Jeho tímovým kolegom zostane nekonvenčný Fín Kimi Räikkönen, ktorý v roku 2007 vybojoval pre Ferrari posledný titul majstra sveta medzi jazdcami. Alonso s Ferrari vyhral 11 pretekov, 44-krát stál na pódiu, ale tretí titul majstra sveta nepridal. Blízko bol k nemu pred štyrmi rokmi práve v Abú Zabí, keď mal pred pretekmi osembodový náskok pred Webberom a 15-bodový pred Vettelom. Šampionát vtedy vyhral Vettel o štyri body pred Alonsom.

"Srdečne mu ďakujeme za nezabudnuteľné dobrodružstvo v scuderii," povedal pred víkendovou rozlúčkou šéf Ferrari Marco Mattiacci a k angažovaniu Vettela dodal: "Ferrari sa rozhodlo vložiť svoje nádeje do najmladšieho viacnásobného šampióna v dejinách formuly 1."

Súvisiace články