Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Taylor dostal za domáce násilie stop na 24 zápasov
Zdielať na

Taylor dostal za domáce násilie stop na 24 zápasov

EAST LANSING / Basketbalista tímu NBA Charlotte Hornets Jeffery Taylor si pre domáce násilie nezahral už 11 zápasov a vynechá aj ďalších 13.

Dištanc na 24 stretnutí bez nároku na honorár mu vymeralo vedenie súťaže. Taylor sa pred súdom priznal k incidentu so svojou priateľkou, do ktorej do 25. septembra strčil v hoteli Marriot v East Lansingu v štáte Michigan. Žena spadla na zem a udrela si pri tom hlavu o dvere na chodbe. Útok bol taký intenzívny, že pri ňom prišlo k poškodeniu steny na hotelovej izbe. Obaja aktéri boli pod vplyvom alkoholu. Taylor bol pri zásahu polície agresívny a odmietal spolupracovať.

Rodák zo švédskeho Norrköpingu vyviazol na súde so skúšobnou dobou na 18 mesiacov, musí absolvovať 26-týždňový prevýchovný program so zameraním proti domácemu násiliu.

Pre trest od NBA príde Taylor o 267 000

Z 915 000 amerických dolárov, ktoré si mal v tejto sezóne zarobiť. Navyše mu vedenie nariadilo protialkoholickú liečbu. Každý z najbližších 60 dní ho budú testovať na alkohol, po uplynutí tejto doby už iba náhodne. V prospech spoločnosti musí odpracovať 80 hodín.

"Trest bol nevyhnutný, chránime ním záujmy NBA a dôveru spoločnosti, ktorej sa súťaž teší. Správanie pána Taylora bolo v rozpore so zákonom a s morálnymi hodnotami NBA," uviedol komisár súťaže Adam Silver. Vedenie Hornets sa s jeho rozhodnutím stotožnilo.

Taylor mal v uplynulej sezóne priemery 8 bodov a 2,3 doskoku na zápas. O miesto v základnej zostave súperil s Michaelom Kiddom-Gilchristom.

Súvisiace články