Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VKP Bratislava sa spojilo s Komárnom
Zdielať na

VKP Bratislava sa spojilo s Komárnom

BRATISLAVA / V mužskej volejbalovej extralige bude v nastávajúcej sezóne vystupovať aj klub s názvom VK Spartak VKP Komárno. Ten vytvorili spoločne VKP Bratislava a VK Spartak Komárno, ktorí však zostali naďalej samostatnými právnymi subjektmi. Domáce zápasy budú hrať v Mestskej športovej hale v Komárne, novým trénerom tohto družstva sa stal Daniel Oravec.

Ešte v uplynulej sezóne získal bronzovú medailu tím Spartak VKP Myjava, v blížiacom sa ročníku už bude vystupovať Myjava samostatne. "Rozišli sme sa bez udania dôvodu. Zo strany Myjavčanov to nebolo korektné. Mali sme ústnu dohodu na päť rokov, napokon z toho boli iba spoločné dva roky, zakončené v minulej sezóne tretím miestom v extralige," uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii športový riaditeľ VKP Bratislava Ivan Husár.

Spolufavorit súťaže?

"S funkcionármi Komárna som sa stretol v Šamoríne. Dohodli sme sa na podmienkach, zmluva nie je časovo ohraničená. Poskytli sme im nejakých hráčov i odbornú pomoc. Komárno je vlaňajší nováčik, teraz s našou pomocou už možno spolufavorit na vyššie priečky v extraligovej tabuľke. V Komárne je divácky ošiaľ, preto budeme hrať v tamojšej hale. Nevylučujem však, že niektoré duely odohráme aj v PKO v Bratislave," dodal.

Do šiesteho miesta v základnej časti

"Po postupe do extraligy sme mali v uplynulom súťažnom ročníku prioritný cieľ - zachrániť sa medzi slovenskou elitou, čo sa nám 8. miestom aj podarilo. Začali sme sa pripravovať na novú sezónu," uviedol manažér Spartaka Komárno Ladislav Ferencz. 

"Nečakane nás oslovili z VKP Bratislava s ponukou na spoluprácu, nerátali sme s tým. Zvažovali sme všetko pre a proti, napokon sme sa korektne dohodli na podmienkach. Budeme mať viac kvalitných hráčov. Sme ambiciózny klub, nemáme čo stratiť, tešíme sa na vzájomnú kooperáciu. Keď odvedieme dobrú robotu, máme šancu na popredné umiestnenie. Chceme prilákať čo najviac divákov do haly a zabaviť ich dobrými výkonmi," dodal.

Na otázku, aké sú športové ciele klubu VK Spartak VKP Komárno, Ferencz poznamenal: "My sme skromní. Po fúzii určite chvíľu potrvá, kým sa situácia dostane do normálu. Po základnej časti extraligy chceme byť v prvej šestke a potom sa uvidí. Nepoznáme silu ostatných tímov, radi by sme však obsadili miesto v elitnom kvartete. Angažovali sme aj skúseného trénera Daniela Oravca, ktorý patrí medzi absolútnu špičku na Slovensku. Asistovať mu bude doterajší kouč Spartaka Komárno Edmund Németh."

Návrat Hollého zo zahraničia

V hráčskom kádri figuruje momentálne šestnásť volejbalistov. Do klubu pribudli aj dvaja skúsení hráči zo zahraničia: smečiar Andrej Patúc prišiel z Francúzska a nahrávač Tomáš Hollý z Rakúska.

Druhý menovaný bude kapitánom VK Spartak VKP Komárno. "Vraciam sa domov na Slovensko, teším sa na pôsobenie v extralige. Keď nebudeme v prvej šestke, bude to tragédia," podotkol Hollý. Hráči v utorok a stredu trénujú v bratislavskej hale PKO, vo štvrtok a piatok v Komárne, kde absolvujú cez víkend aj extraligové duely.

Najbližšie sa hráči VK Spartak VKP Komárno predstavia na 8. ročníku Memoriálu Miroslava Kováčika (12. - 13. 9.), za súperov budú mať rakúsky Aich Dob, švajčiarsky tím Amriswill a českú Ostravu. Extraligové účinkovanie začnú 20. septembra proti úradujúcemu majstrovi z Humenného.

Káder hráčov VK Spartak VKP Komárno 

Tomáš Hollý (rok narodenia 1985, nahrávač), Robin Pělucha (1980, blokár), Maroš Hinduliak (1989, blokár), Andrej Patúc (1984, smečiar), Marcel Kišš (1987, smečiar), Miloš Horník (1990, univerzál, všetci sú kmeňoví hráči VKP Bratislava), Dávid Ferencz (1992, nahrávač), Róbert Demčák (1991, blokár), Marek Patúc (1983, smečiar), Zsolt Németh (1993, smečiar), Ondrej Vavřinec (1991, smečiar), Boris Demeter (1982, univerzál), Ľuboš Nemec (1995, libero), Ádám Százvai (1998, smečiar), Máté Habán (1994, libero), Peter Šmahel (1986, univerzál, všetci sú kmeňoví hráči VK Spartak Komárno)

Súvisiace články