Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slovenská 21 v akcii. Litre alkoholu, výtržnosti a lacné ženy!
Zdielať na

Slovenská 21 v akcii. Litre alkoholu, výtržnosti a lacné ženy!

BRATISLAVA / Niekoľko slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov i členov realizačného tímu tohto mužstva sa po septembrovom domácom kvalifikačnom zápase proti Škótsku a októbrových barážových dueloch proti Taliansku údajne dopustilo výtržností pod vplyvom alkoholu.

Futbalisti podľa anonymného pisateľa listu, ktorý dostali viaceré médiá a Slovenský futbalový zväz, vystrájali v hoteli v Senci.

"Divoké večierky v spoločnosti litrov alkoholu a ľahkých žien! Demolovanie hotela a obťažovanie hostí," píše denník Nový Čas. Prípad už začal SFZ prešetrovať, jeho prezident Ján Kováčik priznal, že viaceré veci z anonymného listu sú pravdivé. Futbalisti v septembri oslavovali po zápase so Škótskom. "Hráči sa opíjali a dokonca zavolali hotelového pracovníka, aby im otvoril po polnoci bar, že nemajú čo piť. Tréneri ušli mimo areál, aby nič nevideli, a jediné šťastie bolo, že ktosi zavrel hotel a hráči nemohli vyjsť do okolitých bordelov, na čo mali chuť," píše sa podľa Nového Času v anonymnom liste. Reprezentanti do 21 rokov vraj vyvádzali v hoteli aj pred odvetou baráže proti Taliansku v polovici októbra. Po domácej remíze mali šancu na postup.

"Aby im nikto neprekážal, zviazali pracovníka bezpečnostnej služby a pripútali ho k zábradliu. Potom močili do pohárov v bare, rozkopali päť hotelových dverí, vypili všetko alkoholické, čo bolo v dosahu, a niekoľkokrát využili služby ochotných dievčat v hoteli i objednaných erotických pracovníčok," napísal podľa Nového Času anonym, podľa ktorého sa na záležitosti zúčastnili aj niektorí členovia realizačného tímu.

Vtedajší tréner reprezentácie Ivan Galád tvrdí, že o zverskom správaní svojich zverencov nevedel. "Na zraze sa správali vždy príkladne a to, čo robili po zraze, o tom nemám žiadne informácie. Sú to dospelí ľudia a to, čo robili vo svojom voľnom čase, na to ja už nemám dosah, to nebola moja úloha," povedal Novému Času Galád. "Máme túto informáciu a väčšina z nej sa potvrdila. Je to stále v štádiu riešenia," uviedol pre rovnaký zdroj Ján Kováčik.

Anonymné obvinenia odmieta kapitán reprezentácie do 21 rokov Richard Lásik. "Absolútne neviem, čo sa tu rieši, pretože takéto veci sa u nás v dvadsaťjednotke nikdy nediali a ani sa diať nebudú. Jediné, čo k tomu môžem povedať, je, že ako partia sme si po druhom barážovom zápase s Talianskom sadli, ale o žiadnej ujme na majetku či podobných veciach, aké sa v anonyme spomínajú, neviem absolútne nič. Pritom som tam bol, pretože sme sedeli celá partia, teda hráči aj s realizačným tímom,“ vyjadril sa pre Šport Lásik.

Pozrite si priloženú reportáž: