Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Toto je motorkový masaker
Zdielať na

Toto je motorkový masaker

SIBIU / Extrémni motocyklisti si dali zraz v Rumunsku, aby prevetrali nadupané stroje a otestovali si svoje motorkárske schopnosti. Ale pozor, náročnosť trate, ktorú pre nich organizátori pripravili už v úvodnej etape, hraničila so šialenstvom.

Počas štvordňových pretekov si jazdci vytrpia naozajstné peklo. Len v úvodnom prológu sa museli popasovať s neuveriteľnými prekážkami, cez ktoré hľadali vhodnú cestu aj niekoľko minút.

Tri etapy

A to sa jazdilo iba v uliciach mesta Sibiu, kam robotníci navozili 120 ton kameňa, 130 ton dreva a natiahli ploty v dĺžke viac ako tri kilometre. Na motorkárov ale ešte čakajú tri etapy v krajine, takmer kolmé skalné steny, etapa cez rieku s kamenným dnom či skok cez drevený bar, v ktorom sa schádzajú miestni drevorubači.

Jediný Slovák

Tristopäťdesiat jazdcov rozdelili organizátori do viacerých skupín podľa obtiažnosti, v tej najťažšej čaká pretekárov krutých 570 kilometrov na rôznych povrchoch.

V druhej najťažšej kategórii štartuje aj jediný Slovák Pavol Slota. Úvodnú etapu vyhral vlaňajší víťaz Brit Paul Bolton.

Súvisiace články