Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
F1: Hamiltona zradila technika, McLaren stále verí v titul
Zdielať na

F1: Hamiltona zradila technika, McLaren stále verí v titul

Britský pretekár Lewis Hamilton vysvetlil príčinu problémov s prevodovkou, ktoré mu znemožnili dokončiť nedeľňajšiu Veľkú cenu Singapuru formuly 1.

V nej majster sveta z roku 2008 ešte v prvej tretine pretekov viedol, ale z víťazstva sa napokon tešil Nemec Sebastian Vettel, ktorý do Hamiltonovho odstúpenia figuroval na druhom mieste. O problémoch s prevodovkou Hamiltonovho monopostu MP4-27 sa hovorilo aj v zákulisí efjednotky ešte počas kvalifikácie. "Mám v aute spínač, ktorý mi umožňuje ľahšie preraďovanie rýchlosti," povedal Hamiton pre Sky Sports. "Ide len o jemnejšiu zmenu prevodu. Toto však nefungovalo a preraďovanie bolo zrazu agresívne. Preto som povedal tímu, že som prišiel o elektronickú kontrolu radenia. Odpovedali mi, že by som s tým mal vydržať do konca pretekov. Potom som však prišiel o tretí prevod," prezradil sklamaný Hamilton, ktorý po pretekoch klesol z druhého na štvrté miesto v priebežnom poradí jazdcov.

"V Singapure sme mali rýchly monopost, no bol by som rád, keby sme odteraz dokončili každé preteky," povedal pre autosport.com šéf McLarenu Martin Whitmarsh. "Len tak sa udržíme v boji o titul. Musíme zaistiť, aby Lewis v šiestich ďalších pretekoch prišiel bez problémov do cieľa. Ak sa mu to vzhľadom na to, akým rýchlym vozidlom v súčasnosti disponujeme, podarí, potom máme veľkú šancu na titul," dodal Whitmarsh.

Pozíciu lídra klasifikácie jazdcov si tretím miestom na VC Singapuru udržal Španiel Fernando Alonso na Ferrari, ktorý v doterajšom priebehu nazbieral 194 bodov. Druhý je Nemec Sebastian Vettel z Red Bullu so 165 bodmi, tretí Fín Kimi Räikkönen z tímu Lotus má 149 bodov. Poháru konštruktérov zatiaľ kraľuje Red Bull (297 bodov) pred McLarenom (261) a Ferrari (245).

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články