Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hororová nehoda motocyklov. Rakúšan (†27) zomrel, štyria sú zranení
Zdielať na

Hororová nehoda motocyklov. Rakúšan (†27) zomrel, štyria sú zranení

OSTRAVA / Víkendové preteky motocyklov Okruh Františka Bartoša v Ostrave-Radvaniciach predčasne ukončila smrteľná havária. Tá sa udiala hneď v 1. kole kubatúry do 600 ccm a neprežil ju 27-ročný rakúsky pretekár Peter Benderle. Ďalší štyria motocyklisti - Martin Sedlák, Zdeněk Sedlák, Marek Zima a Roman Skoupý - po nej skončili so zraneniami.

Rakúsky motocyklista Peter Benderle patril k tradičným účastníkom pretekov na prírodných okruhoch. Podobne ako na najslávnejšom a najnebezpečnejšom motorkárskom podujatí Tourist Trophy na ostrove Man sa aj v Ostrave jazdí pomedzi domy a stromy. Logicky je tak v prípade pádu riziko zranenia oveľa väčšie, než na uzatvorených okruhoch.

Preteky predčasne ukončili

V kategórii do 600 ccm sa ťažká kolízia odohrala už v 1. kole. Jeden z jazdcov v strede poľa nezvládol výjazd zo zákruty a nasledovala hromadná havária. Napriek tomu, že organizátori začali okamžite so záchranou pretekárov a lekári i hasiči boli na mieste nehody rýchlo, Benderleho zranenia boli nezlúčiteľné so životom. Usporiadatelia preteky predčasne ukončili. "Kriminalisti na mieste vyšetrujú okolnosti nehody, boli tiež prizvaní znalci. Nariadená bude pitva zosnulého," informovala hneď po havárii hovorkyňa severomoravskej polície Gabriela Holčáková.

Havária_motorky_Ostrava

youtube.com