Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pretekár Michael Schumacher (44) je v kóme!
Zdielať na

Pretekár Michael Schumacher (44) je v kóme!

MERIBEL / Bývalý pilot F1 Michael Schumacher mal nehodu. Počas lyžovačky vo francúzskych Alpách, v stredisku Méribel, utrpel vážne zranenia po náraze do skaly. Pretekárov stav bol po prevoze do nemocnice stabilizovaný, avšak v nedeľu večer nastalo u Schumachera krvácanie do mozgu a upadol do kómy. Informáciu priniesol portál britského denníka Daily Mail, odvolávajúc sa na francúzske médiá.

Pád na svahu

Poranenie bývalého pretekára a sedemnásobného majstra sveta formuly 1 Michaela Schumachera počas lyžovačky vo francúzskom stredisku Méribel je vážnejšie, než sa pôvodne zdalo. 44-ročný Nemec leží v nemocnici v Grenobli. "Utrpel vážne poranenie lebky, ale nie je v kritickom stave," povedal riaditeľ alpského rezortu Christoph Gernigon-Lecomt, ktorý v nedeľu pôvodne uviedol, že úraz nevyzeral vážne. Píše sa v článku britského denníka Daily Mail.

Avšak stav nemeckého pilota sa výrazne zhoršil. V správe, ktorú lekári publikovali o 19:20 bolo uvedené, že jeho zdravotný stav sa zmenil k horšiemu. Podľa francúzskej televízie BFM TV, je Schumacher v kritickom stave a po krvácaní do mozgu upadol do kómy. "Pacient utrpel poranenia hlavy a je v kóme. Tento stav si vyžaduje nerologickú liečbu," uviedol hovorca Fakultnej nemocnice v Grenoble Jean Marc Greiner. Ako dodal, Schumacher je stále v kritickom stave.

Náraz do skaly

Parížsky neurológ Gerard Saillant dohliadne na priebeh Schumacherovej liečby. "Previezli ho do nemocnice, kde sa mu dostáva profesionálnej opatery. Nemôžeme neustále poskytovať nové informácie o jeho stave, žiadame preto o porozumenie. Nikto ďalší nebol spojený s incidentom," dodala pilotova hovorkyňa Sabine Kahnová pre Daily Mail.

Schumacher údajne lyžoval mimo vyznačenej lyžiarskej trate a hlavou narazil do skaly. Ako prvá pri ňom bola horská polícia, pilota následne letecky transportovali do blízkeho medicínskeho zariadenia, odkiaľ ho previezli do Grenoblu. 

44-ročný Nemec, ktorý odišiel druhýkrát do dôchodku v roku 2012, je považovaný za jedného z najlepších pretekárov všetkých čias. Žiadne ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe. Stredisko Meribel je obľúbenou destináciou hlavne pre jej luxusné hotely a prvotriedne podmienky na lyžovanie.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

ISIFA

Súvisiace články