Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
F1: Šéf tímu Red Bull sa zastal oslavujúceho Vettela (26)
Zdielať na

F1: Šéf tímu Red Bull sa zastal oslavujúceho Vettela (26)

ABÚ ZABÍ / Šéf tímu Red Bull v motoristickej formule 1 Christian Horner sa zastal už istého majstra sveta 2013 Sebastiana Vettela v súvislosti s potrestanými prejavmi radosti Nemca po nedeľňajšej Veľkej cene Indie.

"Niekedy sa dejú veci, ktoré nie sú v úplnom súlade s pravidlami - napríklad tenista sa po triumfe na Wimbledone vyštverá do lóže, aby sa objal s rodičmi. Prípadne futbalista po strelení gólu vystíska člena rodiny niekde v hľadisku. Za náš tím konštatujem, že Sebastian v danej chvíli urobil presne tú správnu vec. Myslím si, že takéto spontánne prejavy emócií prospievajú športu. Je teda škoda, že vedú k pokutám. Chápem, že rozhodcovia vychádzajú z regúl. Človek však občas dúfa, že preváži všeobecne predpokladaná blahosklonnosť s prihliadnutím na mimoriadne okolnosti," skonštatoval Horner pred tohtotýždňovým podujatím v Abú Zabí v SAE na margo sankcie 25 000 eur za euforické "hodiny" 26-ročného novopečeného šampióna.

Vettel triumfoval na šiestej Grand Prix bez prerušenia, titul v seriáli MS si vybojoval štvrtý raz za sebou. Red Bull oficiálne potrestali za to, že jazdca vysielačkou neinštruoval zamieriť okamžite po víťazstve na vyhradené miesto v zázemí namiesto zdravenia fanúšikov. Horner s úsmevom vyhlásil, že Nemcovi nehodlajú preposlať účet.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER!

sita

Súvisiace články