Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO. Hrôza na truck show: 8 mŕtvych, desiatky zranených!
Zdielať na

VIDEO. Hrôza na truck show: 8 mŕtvych, desiatky zranených!

CHIHUAHUA/MEXIKO / Najmenej osem ľudí prišlo o život v Mexiku, kde obrovské terénne auto skončilo počas ukážkovej jazdy medzi divákmi. Až ďalších 80 osôb utrpelo zranenia, desiatky z nich sú v kritickom stave. Nešťastie sa stalo v sobotu v rámci šou počas leteckého dňa v mexickom štáte Chihuahua.

Medzi obeťami najmenej 1 dieťa

Upravené vozidlo nazývané monster truck s kolesami s priemerom 1,5 metra predvádzalo podľa informácií BBC obľúbený nájazd na dva automobilové vraky, ktoré malo obrovskými pneumatikami rozdrviť. Pri svojom druhom nájazde však vodič nezvládol riadenie, čo ukazuje aj videozáznam, a zašiel do davu divákov, ktoré nechránila žiadna ochranná bariéra. Medzi obeťami je údajne najmenej jedno dieťa.

Verzií nešťastia je viacero

Hovorca úradu štátneho zástupcu štátu Chihuahua Carlos González povedal, že vodič zrejme stratil kontrolu nad vozidlom a že vyšetrovatelia skúmajú, či to nespôsobila porucha na automobile. Niektorí svedkovia zase uvádzajú, že šofér počas nájazdu narazil hlavou vo vnútri vozidla a spadla mu prilba, čo mu znemožnilo venovať sa riadeniu.

18-ročný divák Daniel Dominguez sa vyjadril, že celé vystúpenie sledoval spoločne so svojimi príbuznými a videl, ako sa vozidlo uprostred viacerých zdemolovaných áut prepadlo zadnou časťou ťažko nadol. "Vodič dostal ranu do hlavy a uletela mu prilba. Truck potom išiel priamo na nás," povedal pre agentúru AP.

Usporiadatelia leteckú prehliadku po nešťastí okamžite ukončili. Mala do byť trojdňová akcia, ktorá mala trvať do nedele.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Monster_truck_show

isifa.com - ilustračné foto

Súvisiace články