Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hrôza hneď na štarte NHL! Pri bitke tvrdý úder hlavou o ľad
Zdielať na

Hrôza hneď na štarte NHL! Pri bitke tvrdý úder hlavou o ľad

MONTREAL / Na úvod nového - opäť kompletného ročníka NHL - sa diváci v zámorí nesmierne tešili, no v Montreale zažili hneď v úvodnom zápase veľmi nepeknú situáciu. Pri pohľade na nevládne telo domáceho Georga Parrosa sa im hrôzou tajil dych.

Čo sa vlastne v kanadskom derby medzi Montrealom a Torontom (3:4), ktoré bolo otváracím duelom 97. ročníka NHL stalo?

Kusisko poriadnej smoly...

Parros, ktorý posilnil Canadiens v lete ako voľný hráč, sa nešťastne zranil pri bitke s Coltonom Orrom v tretej tretine. 33-ročný krídelník chcel súperovi zasadiť úder, keď ho ten stiahol k zemi a Parros nešťastne dopadol tvárou priamo na ľad. Jeho súper okamžite zistil, že situácia je zlá a gestikuláciou volal pomoc. Parros ležal nehybne na ľade, pričom z brady mu tiekla krv. Okamžite sa ho ujali lekári, nakoniec ho previezli sanitkou do nemocnice, kde bol údajne už pri vedomí. Utrpel však otras mozgu.

Hráči: strašidelné, hrôzostrašné!

Orr bol z celého incidentu zdrvený. "Nikdy nechcete vidieť takto sa zraniť hráča," citovala bitkára "javorových listov" televízna stanica TSN. "Udialo sa to veľmi rýchlo. Stratil som rovnováhu a on cezo mňa prepadol. Bola to strašidelná situácia. Dúfam, že bude v poriadku," dodal Orr. "Bolo to hrôzostrašné," komentoval incident kapitán "Habs" Brian Gionta, ktorý takisto verí, že spoluhráč bude v poriadku. "Je to obrovská smola. Prišiel k nám len nedávno, chcel sa udomácniť v tíme. Dnes odohral dobrý zápas, viackrát sa nás zastal a prišiel nás ochrániť. Snáď sa mu nič vážne nestalo a rýchlo sa vráti do tímu."

Vtedy sa zranil Orr, teraz Parros...

Parros sa s Orrom pobili už na začiatku druhej tretiny. Obaja vyhlásení bitkári sa v minulosti už niekoľkrát dostali do pästného duelu. Pred dvoma rokmi, keď Parros ešte obliekal dres Anaheimu, pri bitke nešťastne zaľahol Orra, ktorý pritom utrpel otras mozgu a následne vynechal celý zvyšok sezóny.

Najnovšie zranenie znovu otvorilo diskusiu, či bitky patria do hokeja. Podľa obrancu Montrealu Josha Gorgesa stále áno: "Viac hráčov sa zraní pri bodyčekoch, rôznych kolíziách či zásahoch pukov, než pri bitkách. Nemyslím si, že po tomto zranení by sme mali hneď uvažovať o zakázaní bitiek. Stavím sa, že ak by ste sa na to spýtali Parrosa, bol by prvý, kto by so mnou súhlasil."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Bitka_NHL_Colton Orr_George Parros

isifa.com

Súvisiace články