Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Živý blázon! Ďalšia brutalita v podaní Fína Karalahtiho (38)
Zdielať na

Živý blázon! Ďalšia brutalita v podaní Fína Karalahtiho (38)

HELSINKI / Pre tých, ktorý sledujú hokej, je meno Jere Karalahti známou firmou. Už 38-ročný fínsky obranca je trojnásobným medailistom z majstrovstiev sveta, no aj hráčom, ktorého tvrdosť často prerastá až do brutality. Bývalý člen gangu motorkárov, ktorý dostal 20-mesačnú podmienku za pašovanie drog, sa na ľade opäť raz vyfarbil.

Momentálne oblieka v najvyššej fínskej súťaži dres Jokeritu Helsinki, v ktorom na seba škaredo upozornil počas víkendového zápasu proti JYP Jyväskylä. V strednom pásme si počkal na rozbehnutého Markusa Poukkulu a do tváre mu  opečiatkoval zákerne nastavený lakeť!

Absolútne bez rešpektu k súperovi

Nič netušiaceho a nepripraveného súpera otočilo vo vzduchu a tvrdo dopadol na ľadovú plochu. Z nej museli 24-ročnému - zjavne otrasenému - Poukkulovi pomáhať spoluhráči. Zarážajúce je, že Karalahti nebol za svoj zákrok vôbec potrestaný, čo hokejistov Jyväskylä poriadne vytočilo. "Neviem, čo mám k tomu povedať. Bol to stret absolútne bez rešpektu k súperovi," vyjadril sa Jani Tuppurainen.

V KHL to mal za šesť, teraz za štyri...

Nie je to tak dávno, keď Karalahti naposledy predviedol svoju zákernosť. V decembri minulého roka ešte v drese Dinama Minsk zostrelil rovnako lakťom Andreja Gavrilina z Barysu Astana. Ten vtedy utrpel otras mozgu, fínsky brusič dostal trest 25 minút plus do konca zápasu. Jeden duel stál automaticky, ďalších päť mu pridalo vedenie KHL. V jeho domovine boli teraz k nemu miernejší, fínska disciplinárka mu zastavila činnosť na štyri stretnutia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Hokej_Jere_Karalahti

isifa.com - Jere Karalahti

Súvisiace články