Skoro jasno
22°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Preteky s Jamesom Bondom. Cti sa dostalo Schumacherovi
Zdielať na

Preteky s Jamesom Bondom. Cti sa dostalo Schumacherovi

BERLÍN / Nemeckí automobiloví fanúšikovia mali nevšedný zážitok. V jeden deň videli na slávnej nemeckej trati jazdiť najlepšieho formulového pretekára sveta a tiež najlepšieho špióna, jedinečného Jamesa Bonda na kultovom Aston Martine.

2 lahôdy za jeden deň

Víkend na známom nemeckom okruhu Nurburgring bol pre tisíce fanúšikov áut skutočným sviatkom. Najskôr ich jazdou po okruhu, na ktorom pred rokmi havaroval Niki Lauda, ohúril zrejme najúspešnejší pilot Formuly 1, Michael Schumacher.

Tento sedemnásobný majster sveta ukončil svoju kariéru na konci minulej sezóny. Jazda po trati, ktorá hostí aj veľkú cenu Nemecka bola preto zážitkom aj pre neho. "Pre mňa to bolo niečo výnimočné, niečo, čo sa nedeje každý deň. Sedieť vo formule jeden a jazdiť po trati Nordschleife. Bolo to určite veľmi pekné," povedal bývalý jazdec F1.

Daniel Craig vystúpil z Aston Martina

Nebol to však len Schumacher, kto na takmer 14 míľovom okruhu zahviezdil. Doslova atrakciou bol herec Daniel Craig. Posledný predstaviteľ najznámejšieho agenta sa pred zrakmi tisícov divákov previezol na striebornoum Aston Martine v sprievode ďalších elegantných veteránov. Preteky so Schumacherom by zrejme pre filmového Jamesa Bonda neskončili tak slávne, ako samostatná spanilá jazda.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články