Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Baba (21) na motorke! Muži sú z nej hotoví
Zdielať na

Baba (21) na motorke! Muži sú z nej hotoví

21 / ročná nezadaná slečna svoju motorku na okruhoch klopí, akoby jazdila od narodenia. Barbora však začala pretekať len pred piatimi rokmi. Ako jediná žena si v silnej konkurencii výlučne mužov momentálne drží druhé miesto v prestížnej stredoeurópskej súťaži motocyklov.

Tromfne aj silnejších kolegov

Študentka technickej univerzity sa preháňa na cestných okruhoch v celej strednej Európe neraz aj viac ako 200 kilometrovou rýchlosťou. "Ani som nevedela, čo sú vlajky, ani ako sa štartuje a vlastne odvtedy jazdím," tvrdí Barbora "Bora" Jakubičková.

Keď pred piatimi rokmi začínala, užila si uštipačných poznámok. So stúpajúcou výkonnosťou však prestali. "Tí chlapci sa tak pozerali, čo tu chce baba a bolo aj také niekedy, že baba nemá čo robiť na motorke, ale tu sa to nerieši, je to úplne v pohode," tvrdí pretekárka. Drobné žieňa v oranžovej kombinéze je neprehliadnuteľné aj počas tréningov. Výborne zvláda zákruty a pri voľných jazdách neraz tromfne amatérskych kolegov na omnoho silnejších strojoch!

Mama tŕpne, aby sa vrátila

"Tak sú veľmi prekvapení z toho, že ich obehne dievča na 125-ke, niektorí to znášajú horšie, niektorí s úsmevom a niektorí úplne zle," tvrdí otec a zároveň mechanik Roman Jakubička. Súťaže na motorkách sú neraz aj o pádoch – Boru už v bezvedomí prevážali do nemocnice z okruhu doma aj v Maďarsku. "Ja si to neberiem do hlavy, že som padla a teraz nebudem jazdiť, padnem zdvihnem sa a ide sa ďalej," tvrdí."Celý čas trpím, aby sa celá vrátila späť," povedala mama Libuša.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články