Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hossa v Spartaku Moskva skončil, ruštinu už nevylepší
Zdielať na

Hossa v Spartaku Moskva skončil, ruštinu už nevylepší

Slovenský hokejový tréner František Hossa končí v ruskej KHL. Kolotoč personálnych zmien v Spartaku Moskva sa dotkol aj jeho. Hossa odhádza po vzájomnej dohode s klubom.

Ako informuje oficiálna stránka moskovského klubu, z pozície dočasného kormidelníka prvého mužstva odchádza František Hossa, o stoličku prišiel aj jeho asistent Vadim Epančincev a viceprezident klubu Pavel Ni-Li. Slovenský tréner so svojím asistentom odchádzajú z klubu po vzájomnej dohode s vedením tímu.

Nástupcovia sú už známi

Známe sú aj mená ich nástupcov na uvoľnené funkcie. Generálnym riaditeľom sa stal Igor Chochľačov, hlavným trénerom Andrej Sidorenko, jeho asistentmi Alexander Titov a Dmitrij Jerofejev. Vedením juniorského tímu v mládežníckej súťaži MHL poverili Borisa Babajeva.

Z asistenta hlavný tréner  

Ako je známe, päťdesiatdeväťročný František Hossa prišiel do Spartaka v novembri ako asistent Viktora Pačkalina a po dvoch týždňoch sa stal jeho dočasným nástupcom. Pretrvávajúce neuspokojivé výsledky však ukončili pôsobenie aj slovenského kormidelníka. V Spartaku Moskva pôsobí kvarteto slovenských hokejistov - okrem Hossovho syna Marcela aj obranca Ivan Baranka a útočníci Štefan Ružička s Jozefom Stümpelom.

Ach, tá ruština

V jednom z troch zápasov, ktorý Hossa kaučoval dostal Spartak Moskva "desinku" od SKA Petrhorad. Aj to bolo zrejme príčinou jeho odchodu. Slovenský kormidelník zažil ťažké chvíle aj na pozápasovej tlačovke. Problémy mu spôsobila ruština. Pozrite si video.

SITA

Súvisiace články