Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Po Ščurkovi na slobode aj ďalší športovec obvinený z vraždy
Zdielať na

Po Ščurkovi na slobode aj ďalší športovec obvinený z vraždy

Od prepustenia hokejistu Ladislava Ščurka uplynuli len dva týždne a v stredu sa na slobodu dostal ďalší športovec - zápasník Jaroslav Stoklas. Podobne ako Ščurko, aj on čelí obvineniu z vraždy.

Jaroslav Stoklas je po troch rokoch od brutálnej vraždy mladého dievčaťa na slobode. V stredu o tom rozhodol senát Okresného súdu v Košiciach. Keďže tak, ako v prípade hokejistu Ščurka, došlo k výmene predsedu senátu, proces sa začne úplne odznova.

O Stoklasovom prepustení na slobodu sa rozhodlo na neverejnom zasadnutí za zatvorenými dverami. "Súd prijal písomný sľub obžalovaného a záruky na nahradenie väzby," vysvetľuje hovorkyňa súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Senát vypočul aj rodičov, budúceho zamestnávateľa a trénera, ktorí sa za zápasníka zaručili. Proti prepusteniu nenamietal ani prokurátor, a tak vo veci nemusel rozhodovať Krajský súd ako v prípade Ščurka. Hovorkyňa súdu v Košiciach Marcela Gálová: "Prokurátor Krajskej prokuratúry v Košiciach sa vzdal práva podať riadny opravný prostriedok, preto je rozhodnutie právoplatné."

Stoklas vyšiel z basy približne po hodine od rozhodnutia súdu. Nikto ho však vonku nečakal. "Sú vo mne asi všetky pocity, ktoré človek môže mať," vravel obžalovaný Jaroslav Stoklas.

Cíti sa byť absolútne nevinný

Obžaloba viní bývalého zápasníka z vraždy vtedy 18-ročnej Ivety. S tou si mal športovec ešte v roku 2008 dohodnúť stretnutie za účelom sexu. Dievča našli uškrtené v záhradkárskej oblasti nad košickým sídliskom. Zápasník vinu popiera a tvrdí, že mladá prostitútka zomrela bez jeho pričinenia: "Cítim sa byť absolútne nevinný."

Stoklas_zápasník_na slobode

TV JOJ

Súvisiace články