Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hokejistu Ščurka k priznaniu vraj donútili, chce späť na ľad!
Zdielať na

Hokejistu Ščurka k priznaniu vraj donútili, chce späť na ľad!

Na okresnom súde v Košiciach pokračoval proces s hokejistom Ladislavom Ščurkom. Bývalý športovec čelí obvineniu z vraždy rozhodcu Mareka Liptaja. Toho mal Ščurko usmrtiť minimálne 19 ranami nožom. Hokejista však na súd neprišiel v putách, už niekoľko dní je totiž stíhaný na slobode.

Ladislav Ščurko sa len pred týždňom dostal na slobodu a už dnes sa opäť postavil pred senát okresného súdu. Proces sa však kvôli zmene zákonného sudcu začal odznova.

Ščurko sa na pojednávanie dostavil včas a trval na tom, aby boli opätovne vykonané všetky procesné úkony. Stále tvrdí, že je nevinný, aj keď sa spočiatku k vražde rozhodcu Mareka Liptaja priznal. Tvrdí však, že to urobil pod nátlakom policajtov, ktorí sa mu mali vyhrážať, že spolu s priateľkou skončia v doživotnej cele.

Ščurkov hlas zo súdnej siene: "Jednoznačne zo strany vyšetrovateľov tam bol na mňa vyvíjaný nátlak, psychický nátlak, ktorému som ja podľahol."

Obhajoba: v čase vypočúvania 2 promile!

Obhajoba argumentuje tým, že v čase vypočúvania mal hokejista v krvi takmer dve promile alkoholu. Navyše mal byť zmanipulovaný a policajti ho mali prinútiť k priznaniu neprimeraným spôsobom.

Alexander Farkašovský,  obhajca - zo súdnej siene: "Poučili vás vyšetrovatelia o tom, že môžete mať aj v prípravnom konaní obhajcu?

Hokejista Ladislav Ščurko: "Nie, nebol som poučený a nemal som ani náznak myšlienky, že mám na také niečo nárok."

Kde je vlastne pravda, to sa ukáže...

Na pojednávaní sudca na žiadosť prokurátora čítal Ščurkove výpovede z prípravného konania i z hlavných pojednávaní. Práve tu obžaloba poukázala na rozpor. Hokejista totiž neskôr zmenil svoju výpoveď a tvrdil, že Liptaja mala zavraždiť tipovacia mafia. "Ukáže sa, kde je vlastne pravda," tvrdí Ladislav Ščurko. O konkrétnych ľuďoch, ktorí mali Liptaja zabiť, však hovoriť nechcel. "Ohľadom toho sa do médií vyjadrovať nebudem."

Proces s bývalým hokejistom bude pokračovať  22. februára vypočutím svedkov. Dovtedy si bude užívať slobodu a podľa jeho slov nie je vylúčené, že sa vráti na ľad.

TV JOJ

Súvisiace články