Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ščurko si opäť obul korčule, medzi divákov musí nabrať odvahu
Zdielať na

Ščurko si opäť obul korčule, medzi divákov musí nabrať odvahu

Hokejista Ladislav Ščurko si opäť obul korčule. Na návrat sa chystá v rodnej Gelnici. Bývalý športovec čelí obvineniu z vraždy rozhodcu Mareka Liptaja. Toho mal Ščurko usmrtiť minimálne 19 ranami nožom. Po prepustení z väzby je už niekoľko dní stíhaný na slobode.

Naposledy stál Ščurko na ľade 10. apríla 2009. Potom mohol vo väzení o hokeji len snívať. "Zaspával som a premietal som si niektoré akcie. To ma držalo nad vodou," priznáva bývalý hráč majstrovských Košíc.

Trvalo 950 dní, kým si mohol v praxi overiť teóriu, že korčuľovať sa nedá zabudnúť. "Išlo to ťažko, ale pomaličky to ide." Rešpekt a obava - to boli jeho prvé pocity pred tým, ako v rodnej Gelnici vkročil na ľad. Žiadne skúmavé, či odsudzujúce pohľady zo strany spoluhráčov však nezaregistroval. "Zatiaľ je to OK," tvrdí.

Kedy, kde a či vôbec Ščurko odohrá zápas, to je vo hviezdach. No chystá sa aj na hokej do Košíc. Samozrejme, len v úlohe diváka! O tom vraví: "Chystám sa, len musím nabrať odvahu, aspoň na ten divácky návrat..."

Ladislav_Ščurko_hokejista_na slobode

TV JOJ

Súvisiace články