Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chorej dievčine poslal pol milióna, chvíľu na to zahynul v lietadle Jak-42
Zdielať na

Chorej dievčine poslal pol milióna, chvíľu na to zahynul v lietadle Jak-42

Pätnásť minút pred tragickou nehodou poslal SMS-ku, v ktorej potvrdil platbu pol milióna rubľov. Tieto peniaze daroval pre dievča s onkologickým ochorením. Chvíľu na to zahynul on i všetci jeho spoluhráči na palube lietadla Jak-42.

Ivan Tkačenko patril medzi najobľúbenejších hráčov Lokomotivu Jaroslavľ. Dvanásť rokov hral v Rusku, z toho desať za Lokomotiv. Bol kapitánom a rešpektovaným vodcom. O charitatívnych skutkoch tohto hokejistu, ktorý zahynul ako 31-ročný, donedávna nikto netušil.

"Nevedeli sme, že sa zaoberal charitou, ale ten príbeh je ako on. Ivan bol ten pravý a veľmi skromný," povedal tlačový hovorca klubu Vladimir Malkov. Tkačenko anonymne daroval peniaze chorým deťom vo Voroneži, ale pád lietadla ukončil charitu Ivana Leonidoviča. Práve pod týmto menom hokejista posielal peniaze. O koho ide, to nikto nevedel. Dokonca ani jeho starší brat.

Mysleli si, že je obchodník

"Nevedeli sme, kto je dobrodincom našej dcéry. Poznali sme iba jeho krstné meno. Od neznámeho sme dostali dvakrát po 500 tisíc rubľov. Vedeli sme iba to, že sa volá Ivan. Myslela som si, že je to úspešný obchodník. To, že je to jeden z najznámejších ruských hokejistov, mi ani vo sne nenapadlo. Taký mladý muž...," povzdychla sa smutná Elena, matka 16-ročnej Diany Ibragimovej, ktorá bojuje s leukémiou. Práve jej smerovala platba z lietadla Jak-42. Tá posledná...

Za 4 aj pol roka 10 miliónov rubľov

Keď rodina dostala druhú čiastku, napísala neznámemu darcovi list. Odpoveď ale neprišla. Tkačenko chcel ostať v anonymite, darovanými peniazmi pomohol viacerým ľuďom.

Nikdy však nechcel zverejniť svoje meno. Nikto už asi nezistí, koľkým chorým pomohol. Za štyri aj pol roka daroval takmer 10 miliónov rubľov, teda 250 tisíc eur.

Tkachenko_hokejista_nehoda Jak-42

blick.ch

Súvisiace články