Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jak-Service prišla o licenciu, rodiny hokejistov dostali odškodné
Zdielať na
Hokej

Jak-Service prišla o licenciu, rodiny hokejistov dostali odškodné

Príbuzní hokejistov Lokomotivu Jaroslavľ, ktorí pred dvomi týždňami zahynuli pri leteckej katastrofe, už dostali prvé finančné kompenzácie za smrť svojich blízkych. Rodine Pavla Demitru však zatiaľ neposlali nič, dôvod nie je známy...

Gubernátor Jaroslavskej oblasti Viktor Kostin oznámil, že pozostalí dostali v prepočte približne 12 000 eur. Podľa Kostina, danú čiastku vyplatil rodinám mŕtvych hokejistov jeho úrad spolu s mestom a poisťovňou leteckej spoločnosti Jak-Servis.

Práve tejto firme patrilo osudné lietadlo smrti. Spoločnosť Jak-Servis už dokonca prišla o licenciu. S definitívnou platnosťou jej ju odobrala Ruská federálna agentúra pre bezpečnosť civilného letectva. Rozhodnutie padlo na základe podrobnej kontroly jej lietadiel.

"Všetky prostriedky už boli príbuzným obetí vyplatené. Neboli poukázané iba rodinám štyroch cudzincov - českých hokejistov Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka a tiež rodine Slováka Pavla Demitru. Všetky peniaze ale budú následne poslané," povedal gubernátor, ktorý ale nevysvetlil príčiny zdržania.

Dostanú ešte viac

Viktor Kostin pripomenul, že v najbližšom čase by pozostalí mali obdržať aj ešte vyššiu cifru ako základné poistné. Do troch mesiacov by potom mali byť vyrovnané všetky záväzky, ktoré vyplývajú z hráčskych zmlúv. Na platbách sa bude spolu s klubom podieľať spoločnosť Ruské železnice, ktorá je hlavným sponzorom Lokomotivu. Podľa správ ruskej tlače ide o platy hráčov za celú sezónu 2011/2012.   

Obetiam postavia pamätník

Jaroslavská oblasť tiež pripravuje sociálny program pre podporu pozostalých. Miestne vysoké školy sa chcú podieľať na zaistení štúdia sirôt. K ucteniu obetí leteckej katastrofy má navyše vyrásť pamätník. Ten začnú stavať na jar budúceho roku.

isifa

Zdielať na

Súvisiace články